Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Προσφυγή εργαζομένων κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας μεταφέρεται η «μάχη» για την πώληση της Επιχείρησης

dei

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της ιδιωτικοποίησης του 66% της ΔΕΗ που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ επέβαλαν 5 σωματεία εργαζομένων της εταιρίας.

Στην προσφυγή τους, τα σωματεία υποστηρίζουν ότι η επίμαχη πώληση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ είναι παράνομη, καθώς όπως επισημαίνουν , δεν έχει προηγηθεί η απαιτούμενη από την νομοθεσία αναλογιστική μελέτη με την οποία να αποτυπώνεται το μέγεθος της ασφαλιστικής περιουσίας των ασφαλισμένων στην ΔΕΗ (εργαζομένων και συνταξιούχων) που είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της Ανώνυμης Εταιρείας (ΔΕΗ) και των θυγατρικών της.

Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι λένε, ότι μαζί με την πώληση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, πωλούνται και τα περιουσιακά δικαιώματα των εργαζομένων και συνταξιούχων που είναι ενταγμένα στον ασφαλιστικό τους φορέα, σημειώνουν οι απασχολούμενοι στην δημόσια ηλεκτροπαραγωγική εταιρεία.

Τα σωματεία που επέλεξαν τη δικαστική οδό είναι : 1) Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Ανωτάτης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Ομίλου ΔΕΗ – Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας, 2) Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ – Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας, 3) Σύλλογος εργαζομένων Σταθμών Παραγωγής ΔΕΗ Χανίων, 4) Σύλλογος Εργαζομένων ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και 5) Σωματείο Ορυχείων- Σταθμών (ΣΟΣ).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By