Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Πρόστιμο 30.000€ στον ιδιοκτήτη ταβέρνας που σκότωσε σκυλάκι

Ο δράστης χτύπησε το αδέσποτο σκυλάκι με καρέκλα

200714195302_2720

Το υπολιμεναρχείο Καρύστου επέβαλε το υψηλότερο πρόστιμο που θα μπορούσε στον άνθρωπο που κακοποίησε μέχρι θανάτου τη σκυλίτσα «Μάγκυ», έξω από την ταβέρνα του στα Νέα Στύρα στην Εύβοια. Το πρόστιμο επιβεβαίωσε με απόφασή της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης χτύπησε το αδέσποτο σκυλάκι με καρέκλα με αποτέλεσμα να του γίνει ευθανασία αφού η κατάσταση της υγείας του ήταν μη ανατρέψιμη.

Το έγκλημα έγινε ευρέως γνωστό στο πανελλήνιο. Αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση, ασκήθηκαν πιέσεις και υπήρξε και διαμαρτυρία έξω από την ταβέρνα του δράστη. Μετά όλα αυτά, η αρμόδια λιμενική αρχή επέβαλε το διοικητικό πρόστιμο στις 11 Αυγούστου 2014.

Ο δράστης κατέθεσε ένσταση, αλλά στις 5 Σεπτεμβρίου, το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την απέρριψε και αποφάσισε την επικύρωση του προστίμου των 30.000 ευρώ.

Μάλιστα το έγγραφο της απόφασης για την επικύρωση του διοικητικού προστίμου που φέρει την υπογραφή του διευθυντή της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής Αντώνη Πανούση δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα diavgeia.gov.gr.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By