Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Πτωτικά κινείται το ρωσικό χρηματιστήριο

Την επομένη της συντριβής του αεροσκάφους των Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία

xrimatistirio-ptosi-660_5

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησε η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Μόσχας με τους δείκτες του να έχουν πτωτική πορεία για δεύτερη ημέρα, την επομένη της συντριβής του αεροσκάφους των Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, ενώ οι επενδυτές είναι ανήσυχοι μετά την ανακοίνωση της εφαρμογής νέων κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες Micex (συναλλαγές σε ρούβλια) και RTS (συναλλαγές σε δολάρια) υποχωρούν εκ νέου κατά 1,67% και 2,23% αντίστοιχα. Το ρούβλι καταγράφει πτώση και διαμορφώνεται στα 35,1 ρούβλια ανά δολάριο και 47,5 ρούβλια ανά ευρώ.

Η μετοχή της Aeroflot, της πρώτης ρωσικής αεροπορικής εταιρίας, καταγράφει πτώση 2,97% και διαμορφώνεται στα 55,60 ρούβλια, μετά την απόφασή της να περιορίσει μέρος των πτήσεών της προς την Ουκρανία.

Οι χρηματιστηριακοί κύκλοι ανησυχούν ακόμη για τις νέες κυρώσεις που αποφασίστηκαν από τις ΗΠΑ και την ΕΕ σε βάρος της Μόσχας για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση. Η μετοχή του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft υποχωρεί κατά 1,49% στα 230,22 ρούβλια. Ο όμιλος Rosneft είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες που πλήττονται από τις νέες αμερικανικές κυρώσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By