Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Ραβασάκια σε 180.000 φορολογούμενους από το ΥΠΟΙΚ

» Απειλούνται με κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων ή ενοικίων»  

lefta xrei ofeiles

Ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους εντός 15 ημερών άρχισε να στέλνει και πάλι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στους φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, περίπου 180.000 φορολογούμενοι, από τους συνολικά 2,3 εκατ. που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, έγιναν αποδέκτες ηλεκτρονικού μηνύματος στο οποίο γίνεται υπενθύμιση για το χρέος, το οποίο και θα πρέπει να διευθετήσουν μέσα σε 15 ημέρες.

Πρόκειται κυρίως για τους φορολογούμενους που δεν πλήρωσαν στο τέλος Ιουλίου την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να καταβάλουν μαζεμένες δύο δόσεις, την πρώτη που θα έχει επιβαρυνθεί με τόκο 0,73% και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Σημειώνεται ότι εάν ο φορολογούμενος καθυστερήσει δύο μήνες να εξοφλήσει την οφειλή του προς την εφορία θα επιβαρύνεται και με πρόστιμο 10% του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα.

Παράλληλα, θα ενεργοποιηθούν και οι διατάξεις που προβλέπουν ακόμη και κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων ή ενοικίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη σε διαδικασία με αποστολή ειδοποιητηρίων βρίσκονται και τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς τα χρέη από απλήρωτες εισφορές έχουν ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By