Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Ρωσία: Δικαστική έρευνα για γενοκτονία ρωσόφωνων στην Αν. Ουκρανία

Η χρήση βαρέων όπλων προκάλεσε τον θάνατο σε τουλάχιστον 2.500 ανθρώπους

oukrania-oukranoi-stratiotes-ekexeiria

Δικαστική έρευνα «για γενοκτονία» του ρωσόφωνου πληθυσμού στην ανατολική Ουκρανία όπου, σύμφωνα με τη Μόσχα, η χρήση βαρέων όπλων προκάλεσε τον θάνατο σε τουλάχιστον 2.500 ανθρώπους, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η Ρωσία.

«Η Επιτροπή Έρευνας ξεκίνησε δικαστική έρευνα για γενοκτονία των ρωσόφωνων πληθυσμών που ζουν στο έδαφος των λαϊκών δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ», δύο από τα κύρια προπύργια των φιλορώσων ανταρτών στην Ανατολική Ουκρανία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του θεσμού, Βλαντίμιρ Μαρκίν.

«Άγνωστοι στο εσωτερικό της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ουκρανίας, των ενόπλων δυνάμεων, της Εθνοφρουράς και του “Δεξιού Τομέα” έδωσαν διαταγές που είχαν στόχο την ολοκληρωτική εξόντωση των ρωσόφωνων πολιτών» στην ανατολική Ουκρανία, συμπλήρωσε ο Μαρκίν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρήση βαρέων όπλων και της αεροπορίας στη διάρκεια της σύγκρουσης προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 2.500 ανθρώπων και την καταστροφή περισσότερων από 500 πολιτικών κτιρίων στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By