Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Ρωσία: Ελεύθερη αφέθηκε η Μαρία Αλιόκινα, μέλος των Pussy Riot

Πρόωρη αποφυλάκισή για το μέλος του ρωσικού πανκ συγκροτήματος, ύστερα  από τη διετή καταδίκη της για χουλιγκανισμό

pussyriot

Ελεύθερη αφέθηκε σήμερα Δευτέρα η 25χρονη Μαρία Αλιόκινα, μέλος του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot μετά τη χορήγηση αμνηστίας η οποία επιτρέπει την πρόωρη αποφυλάκισή της από τη διετή καταδίκη της για «χουλιγκανισμό», δήλωσε ο δικηγόρος της Πιότρ Ζαϊκίν στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Η Μαρία Αλιόκινα απελευθερώθηκε», τόνισε ο δικηγόρος της. «Όλα τα έγγραφα έχουν συμπληρωθεί και υπογραφεί».
«Απελευθερώθηκε σήμερα, γύρω στις 09.00 το πρωί» (τοπική ώρα), δήλωσε η “Ελενα Νικίσοβα, η εκπρόσωπος της σωφρονιστικής διοίκησης στη φυλακή της περιφέρειας Νίζνι Νόβγκοροντ στον Βόλγα, όπου κρατείτο η Αλιόκινα.

«Μόλις την άφησαν ελεύθερη», δήλωσε ο Πιότρ Βερζίλοφ, ο σύζυγος της 24χρονης Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, η οποία είναι επίσης μέλος του συγκροτήματος, κρατείται σε φυλακή του Κρασνογιάρκ της ανατολικής Σιβηρίας και επίσης αναμένεται να απελευθερωθεί άμεσα.

Οι δύο Ρωσίδες που είναι μητέρες παιδιών μικρής ηλικίας, είχαν καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση γιατί είχαν τραγουδήσει τον Φεβρουάριο του 2012 μια «πανκ προσευχή» μέσα σε εκκλησία της Μόσχας διαμαρτυρόμενες για την πολιτική του προέδρου Πούτιν. Κανονικά θα αποφυλακίζονταν στις αρχές Μαρτίου του 2014 αλλά απελευθερώθηκαν μετά την έγκριση του ρωσικού κοινοβουλίου την περασμένη εβδομάδα νομοθετικής ρύθμισης για χορήγηση αμνηστίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By