Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Ρωσία: Συλλήψεις διαδηλωτών μετά από μια δολοφονία

Μερικοί από τους εκατοντάδες διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών κατέστρεψαν κιόσκια σε μια υπαίθρια αγορά και επιτέθηκαν σε ένα λεωφορείο χτυπώντας τον οδηγό του, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Ηχώ της Μόσχας

russian-police

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε την Πέμπτη περίπου 60 άτομα στην πόλη Πουσχκίνο 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας, κατά της διάρκεια διαδήλωσης η οποία εξελίχθηκε σε οργισμένη αντίδραση εναντίον των μεταναστών. Η διαδήλωση πλήθος κόσμου, που ζητούσε τη σύλληψη ενός άνδρα από το Ουζμπεκιστάν ύποπτου για τη δολοφονία ενός συντοπίτη τους εξελίχθηκε σε βίαιη διαμαρτυρία.

Μερικοί από τους εκατοντάδες διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών κατέστρεψαν κιόσκια σε μια υπαίθρια αγορά και επιτέθηκαν σε ένα λεωφορείο χτυπώντας τον οδηγό του, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Ηχώ της Μόσχας. Η διαδήλωση και η βίαιη εξέλιξή της προκάλεσε φόβους μιας νέας έξαρσης της ρατσιστικής βίας, όπως συνέβη στους δρόμους της Μόσχας τον περασμένο Οκτώβριο και παλαιότερα το 2010, μετά τις δολοφονίες πολιτών σλαβικής καταγωγής για τις οποίες κατηγορήθηκαν πολίτες προερχόμενοι από τον Καύκασο.

Οι διαδηλωτές στο Πουσχκίνο ζητούσαν τη σύλληψη του Ζακχονγκίρ Αχμέντοφ, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε έναν κάτοικο της πόλης τους, τον Λεονίτ Σουφιανίκοφ μετά από αψιμαχία που είχαν σε ένα χώρο στάθμευσης την προηγούμενη Τρίτη. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την αστυνομία, ανέφεραν ότι ο Αχμέντοφ τράπηκε σε φυγή προς το Ουζμπεκιστάν, πατρίδα εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών εργαζομένων στη Ρωσία , αλλά συνελήφθη και θα επιστρέψει στη Ρωσία για να του ασκηθεί ποινική δίωξη.

Όσον αφορά τους συλληφθέντες διαδηλωτές απελευθερώθηκαν όλοι όπως μετέδωσε, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By