Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Σάλος με την αποδοχή δωρεάς της ΧΑ από τον Αρκτούρο

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Αρκτούρου να αποδεχθεί δωρεά 5.000 ευρώ από τη Χρυσή Αυγή.

ArktourosΗ συζήτηση λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις, καθώς πρόεδρος της περιβαλλοντικής οργάνωσης είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος μετά το σάλο που προκλήθηκε έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο Αρκτούρος δε συνδέεται με καμία πολιτική οργάνωση, αλλά και να απολογηθεί επικαλούμενος τις οικονομικές ανάγκες….

Το θέμα ανακίνησε η ίδια η Χρυσή Αυγη, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε μία προσπάθεια να σπάσει την κυριαρχία της αριστεράς και των φιλελεύθερων στον οικολογικό χώρο και να διεισδύσει ειδικά στο κομμάτι της ζωοφιλίας, συχνά διαδίδοντας «ειδήσεις» για θανάτωση αδέσποτων από λαθρομετανάστες, οι οποίες πάντως ουδέποτε έχουν επιβεβαιωθεί. Η απόπειρα διείσδυσης της Χρυσής Αυγής σε γνωστές οργανώσεις και ιστοσελίδες του ζωοφιλικού χώρου έχει προκαλέσει μάλιστα αντιδράσεις ζωόφιλων, που διαφωνούν με τον τρόπο αντιμετώπισης των κατοικιδίων από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής πάντως  στην ιστοσελίδα της για τη δωρεά προς τον Αρκτούρο, υποστηρίζεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος αγαπά τα ζώα καθώς φιλοξενεί στην οικία του μία αδέσποτη γάτα και δύο σκύλους . Στην συνέχεια, αναφέρεται ότι ο κ. Μπουτάρης αν και «δεν θέλει τον κ.Μιχαλολιάκο στην έκθεση της Θεσσαλονίκης», εξεπλάγη θετικά από την πράξη του να δώσει λεφτά για μια φιλοζωική οργάνωση, αν και εξακολουθεί να θεωρεί τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής νεοναζί. Καταλήγει δε δηλώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή στηρίζει τις αρκούδες, τους λύκους και τον Ελληνικό ποιμενικό και όχι τον Μπουτάρη.

Μετά το θόρυβο η περιβαλλοντική οργάνωση απάντησε με ανακοίνωση της: «Ο Αρκτούρος  διανύει σήμερα την πιο δύσκολη περίοδο της λειτουργίας του. Πριν από λίγες ημέρες απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε πολίτες, ιδιωτικές εταιρείες, οργανισμούς και φορείς που λειτουργούν νόμιμα για οικονομική υποστήριξη προκειμένου να συνεχίσει τις δράσεις του. Η ανταπόκριση υπήρξε συγκινητική και μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια διάσωσης του πολύχρονου έργου και των περιβαλλοντικών κατακτήσεων. Στα 21 χρόνια λειτουργίας του ο Αρκτούρος  δεν συνδέθηκε ούτε συντάχθηκε με καμία πολιτική ιδεολογία. Δεν συμμετείχε σε καμία εκδήλωση πολιτικού κόμματος ή σχηματισμού. Σταθερή ιδεολογία του είναι η προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα που σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία. Τέλος, ο Αρκτούρος παραμένοντας πιστός όλα αυτά τα χρόνια στις αρχές του, συνεχιζει με απόλυτη ειλικρίνεια και διαφάνεια τη διαχείριση στα οικονομικά της οργάνωσης. Ο Αρκτούρος χρειάζεται την υποστήριξη σας για να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του. Σας περιμένει δίπλα του.».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By