Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σάμος: Καταγγελία αστυνομικών για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών

Σε επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

elliniki-astunomia-elas-peripoliko-arxeio

Για τραγική και επικίνδυνη κατάσταση στο Κέντρο Ταυτοποίησης και Υποδοχής Σάμου κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών του νησιού, σε επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, ενώ η χωρητικότητα του Κέντρου είναι 285 άτομα, αυτή τη στιγμή αριθμεί 682 παράνομους μετανάστες, αριθμό υπερδιπλάσιο της χωρητικότητάς του.

Αφού αναφέρεται ότι οι ροές των παράνομα εισερχομένων μεταναστών είναι καθημερινές και αυξανόμενες ποσοτικά, σημειώνεται ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες συνελήφθησαν συνολικά 490 αλλοδαποί, ενώ ο αριθμός των αστυνομικών που διατίθεται καθημερινά για τη φύλαξή τους είναι το πολύ τέσσερις αστυνομικοί ανά οκτάωρο, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν εκτός από τον τεράστιο όγκο των ατόμων ένα ακόμα τεράστιο όγκο περιστατικών σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Αστυνομικών Σάμου, τίθενται σοβαρά ερωτήματα για τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών, των κρατουμένων, την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής και την εν γένει ομαλή και ασφαλή λειτουργία του κέντρου.

Με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας, η βουλευτής Σάμου Αγνή Καλογερή κατέθεσε σχετική αναφορά προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

By