Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: Έργα 20 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Κατάκολου

Ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος την Ηλεία αντιπαρέβαλε το «Σχέδιο Ζ» με τα αναπτυξιακά έργα

katakolo800_170514
Να στρέψει το ενδιαφέρον στα ζητήματα της ανάπτυξης, επέλεξε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μία ημέρα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, επισκεπτόμενος το λιμάνι του Κατάκολου Ηλείας.

Αντιπαρέβαλε τα αναπτυξιακά σχέδια της κυβέρνησης με το περίφημο «Σχέδιο Ζ», λέγοντας πως αποτελούσε σχεδιασμό για τον «παραγκωνισμό και την εξαφάνιση της Ελλάδας από τον ουσιαστικό αναπτυξιακό χάρτη της Ευρώπης».

Ο Πρωθυπουργός, ανακοίνωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα, ξεκινούν έργα αξίας 12,5 εκατ. ευρώ, τα οποία μαζί με τα 7,5 εκατ. τα οποία θα κατευθυνθούν στην ανάπλαση της συγκεκριμένης εμπορικής περιοχής του λιμανιού του Κατάκολου, θα αποτελέσουν ένα έργο 20 εκατ. ευρώ.

«Θα δώσει αυτή την ανάσα, προκειμένου η περιοχή εδώ η καταπληκτική να κάνει αυτή τη μεγάλη Ανάπτυξη, όπως έχει σχεδιαστεί», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

samaras600_170514

Όπως είπε, το Κατάκολο έχει ένα καταπληκτικό ρεύμα με πάνω από ένα εκατ. τουρίστες κάθε χρόνο και αποτελεί το δεύτερο χώρο υποδοχή κρουαζιέρας μετά τον Πειραιά. Συνεπώς, πρόσθεσε, είναι απολύτως αναγκαία η τουριστική ανάπτυξη και η υποδομή υποδοχής των τουριστών.

Ο κ. Σαμαράς, τόνισε πως η Ανάπτυξη δεν γίνεται τυχαία αλλά με σχέδιο το οποίο όπως είπε, «αφορά το αύριο. Αφορά τα παιδιά μας».

By