Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Σαμαράς: «Δεν χρειαζόμαστε άλλο μνημόνιο»

«Ο τουρισμός ατμομηχανή για να βγούμε από την κρίση»

13ï ÓõíÝäñéï  ÓÅÔÅ  ôïõñéóìüò ïéêïíïìßá  Áíôþíçò ÓáìáñÜò

«Ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή για να βγούμε από την κρίση και να μπούμε στην ανάπτυξη, αλλά και τον καταλύτη για την ανάπτυξη και πολλών άλλων κλάδων«, σημείωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος απευθύνει ομιλία στο 13ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί και θα εξελιχθεί σε μοναδικό προορισμό νησιωτικού τουρισμού και θα αναπτύξει επί μέρους κλάδους όπως ο ιατρικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός κ.α.

13ï ÓõíÝäñéï  ÓÅÔÅ  ôïõñéóìüò ïéêïíïìßá  Áíôþíçò ÓáìáñÜò

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, η χώρα μπορεί να αποτελέσει προορισμό για τουριστικά σκάφη αλλά και να αναδειχθεί στον τομέα κατασκευής τουριστικών σκαφών.

«Δεν χρειαζόμαστε άλλο μνημόνιο, όχι μόνο βγαίνουμε, αλλά η Ελλάδα θα είναι απολύτως ασφαλής στην μετά μνημόνιο εποχή» ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς συνέχισε λέγοντας ότι κανείς δεν θέλει την πόλωση αλλά δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιτρέψει σε κανέναν να καταργήσει όσα έχουν γίνει και να εμποδίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Σημείωσε ότι τα δυόμισι χρόνια έγιναν πολλά και θα γίνουν περισσότερα αρκεί «να μην πέσουμε ξανά σε περιδίνηση και πολιτική αβεβαιότητα και να συνεχίσουμε τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων γιατί αυτό είναι το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού».

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό τόνισε ότι σε αυτά τα δυόμισι χρόνια πετύχαμε την μεγαλύτερη δημοσιονομική εξυγίανση που έχει γίνει παράλληλα με σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανεβήκαμε 111 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας και θα συνεχίσουμε. Πετύχαμε πρωτογενή πλεονάσματα νωρίτερα από τον στόχο και τον επόμενο χρόνο μηδενίζουμε το έλλειμμα συνολικά και με τις πληρωμές του χρέους. Αυτά έδωσαν στην χώρα εικόνα αξιοπιστίας και ασφάλειας. Από αυτή την αναγεννητική προσπάθεια για την χώρα κερδίζουν όλοι. Ο τουρισμός κέρδισε ήδη, οι άλλοι κλάδοι θα ακολουθήσουν.

By