Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Αντ. Σαμαράς: Σε μια Δημοκρατία διώκονται οι πράξεις, όχι το φρόνημα

 Ο πρωθυπουργός τονίζει πως στρέφεται ενάντια σε κάθε μορφή βίας και κάθε ακρότητας και εξηγεί ότι δεν υπάρχει «καλή και κακή βία»

samarasA

«Σε μια Δημοκρατία διώκονται οι πράξεις, όχι το φρόνημα. Και την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου θα την τσακίσουμε» δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης  Σαμαράς στην εφημερίδα «Αξία». Σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια πράξη βίας αντιμετωπίστηκε με τόση ταχύτητα και προσθέτει «η Δημοκρατία μας έχει τα όπλα να τσακίσει τέτοια φαινόμενα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και του Συντάγματος».

Ο κ. Σαμαράς διευκρινίζει, με αφορμή τις απομακρύνσεις αστυνομικών, ότι τιμά την Αστυνομία και πως ήδη το κύρος της έχει ανορθωθεί στο λαό και εξηγεί πως «δεν πρέπει να δίνουν την παραμικρή αφορμή για παρεξηγήσεις».

Τονίζει πως στρέφεται ενάντια σε κάθε μορφή βίας και κάθε ακρότητας και εξηγεί ότι δεν υπάρχει «καλή και κακή βία». Υπογραμμίζει πως δεν εξομοιώνει κανέναν με κανέναν αλλά «τη δημοκρατική νομιμότητα την υπερασπιζόμαστε από όλες τις πλευρές».

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως «τα εγκλήματα τα κυνηγάμε όλα, είτε γίνονται από ομάδες τραμπούκων στην Αμφιάλη, είτε από ομάδες κουκολοφόρων στη Μαρφίν. Όλα τα αδικοχαμένα θύματα ήταν παιδιά μας! Και όλοι οι δολοφόνοι αξίζουν την ίδια τιμωρία».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By