Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Σεισμός 5,3 βαθμών σε απόσταση 50 χλμ. από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

 H ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία δεν εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι

seismos2Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών σημειώθηκε απόψε στην περιοχή της Φουκουσίμα όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός που είχε καταστραφεί από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Tepco, στην οποία ανήκει ο πυρηνικός σταθμός Φουκουσίμα Νταϊίτσι, διαβεβαίωσε ότι δεν παρουσιάστηκε κανένα καινούριο πρόβλημα, ούτε παρατηρήθηκε διαρροή ραδιενέργειας στο περιβάλλον εξαιτίας του αποψινού σεισμού.

Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία, σύμφωνα με εκτιμήσεις της οποίας ο σεισμός είχε μέγεθος 5,8 βαθμών, δεν εξέδωσε καμία προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 02:25 της Παρασκευής, τοπική ώρα (20:25 σήμερα ώρα Ελλάδας) και προερχόταν από εστιακό βάθος 22,2 χιλιομέτρων. Το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 20 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης Ιουάκι, στον Ειρηνικό Ωκεανό και 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Φουκουσίμα Νταϊίτσι. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Τόκιο που απέχει 175 χιλιόμετρα.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ο οποίος κάλεσε την Tepco να δημοσιοποιήσει ένα χρονοδιάγραμμα με τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει ώστε να σταματήσει η διαρροή ραδιενέργειας που προκαλεί ανησυχία σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By