Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Σεισμός μεγέθους 8,2 ρίχτερ στη Ρωσία

Προκάλεσε φόβους για τσουνάμι.

seismosΣεισμός εντάσεως 8,2 βαθμών σημειώθηκε, σήμερα Παρασκευή, στα ανοιχτά της χερσονήσου Καμτσάτκα στη ρωσική Άπω Ανατολή, προκαλώντας πρόσκαιρα φόβους για τσουνάμι.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε σε βάθος 620 χλμ στη θάλασσα του Οκότσκ, 390 χιλιόμετρα μακριά από την πλησιέστερη πόλη, Πετροπαβλόσκ- Καμτσάτσκι. Για θύματα και υλικές ζημιές δεν υπάρχουν πληροφορίες.

Οι περιφερειακές Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τον κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι για τις νήσους Σακαλίν και Κουρίλες, αλλά ήρθη λίγα λεπτά αργότερα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στη βόρεια Ιαπωνία, χωρίς να εκδοθεί ανάλογη προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η Πετροπαβλόσκ- Καμτσάτσκι. είναι η κύρια πόλη της χερσονήσου Καμτσάτκα και φιλοξενεί βάση πυρηνικών υποβρυχίων. Στο νησί Σακαλίν βρίσκεται η μεγαλύτερη εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 8,2 βαθμών, ωστόσο οι ρωσικές Αρχές εκτίμησαν το μέγεθος της δόνησης σε 6,7 βαθμούς.

Η ένταση του σεισμού είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη, ακόμη για το πιο ενεργό γεωλογικό ρήγμα της Ρωσίας, επισημαίνει το BBC.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By