Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Σε δίκη παραπέμπεται ο Πάνος Καμμένος

Για δημόσια προτροπή του στους κατοίκους της Ιερισσού να «λιντσάρουν» τον Χρήστο Πάχτα

kammenos-vouli

Σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμπεται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, που κατηγορείται για τη δημόσια προτροπή του προς τους κατοίκους της Ιερισσού Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή, να «λιντσάρουν» τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα, που εμφανιζόταν ως υπέρμαχος της επένδυσης. Σύμφωνα με εισαγγελική πηγή, δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα η ημερομηνία της δικασίμου, ενώ η κατηγορία αφορά την πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη αδικήματος (σε βαθμό πλημμελήματος).

Η παραπάνω δήλωση είχε γίνει στο περιθώριο της περσινής ομιλίας του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ στη ΔΕΘ και καταγράφηκε σε βίντεο που αναπαρήχθη μέσω του Διαδικτύου, προκαλώντας την παρέμβαση του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μαδεμλή, ο οποίος έδωσε εντολή να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο, «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Γα την υπόθεση κλήθηκε η Ολομέλεια της Βουλής να αποφασίσει για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Π. Καμμένου, που κατά πλειοψηφία έκανε δεκτή την προηγούμενη εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας του Σώματος.

By