Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Σε δίκη παραπέμπονται όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Για όλες τις πράξεις που καταλογίζονται στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης

xrisi avgi neo irakleio dolofonia

Την παραπομπή 70 ατόμων για την υπόθεση της ΧΑ, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός και όλοι οι βουλευτές του κόμματος, εισηγείται ο εισαγγελέας

Την παραπομπή 70, από τους 85 κατηγορούμενους, στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων, ο αρχηγός και όλοι οι βουλευτές του κόμματος, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών, ο αρμόδιος εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ο εισαγγελέας με την προτασή του των 700 σελίδων, ζητά από το Δικαστικό Συμβούλιο να παραπέμψει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όλη την Κ.Ο της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων είναι και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Χρ. Αλεξόπουλος και Στ. Μπούκουρας, για όλες τις πράξεις που καταλογίζονται στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές ζητά παραπομπή για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ζητά, ακόμη, για τους Ν. Μιχαλολιάκο, Η. Κασιδιάρη, Ν. Μίχο, Λαγό, Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα, την παραπομπή τους για την κατηγορία, σε βαθμό κακουργήματος, της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης. Για τον Χρήστο Παππά, ζητά μετατροπή σε πλημμέλημα τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για παράνομη κατοχή αρχείου.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην πρότασή του αναφέρεται σε όλες τις εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής με κυριότερες τη δολοφονία Φύσσα, τη δολοφονία Λουκμάν, τις επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, την επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Αντίπνοια» και «Συνεργείο», την επίθεση σε βάρος μαθητή στο Παλαιό Φάληρο και την επίθεση σε βάρος Πακιστανών εργατών στην Κρήτη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By