Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Κάτω από δρακόντια μέτρα ασφάλειας της αστυνομίας

images.watchit.gr2

Κάτω από δρακόντια μέτρα ασφάλειας της αστυνομίας, διεξάγονται διαδηλώσεις και πορείες στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της ΔΕΘ.

Αυτήν την ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα, ενώ αργότερα αναμένεται το κεντρικό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

20140906_181634

Το «παρών» στις διαδηλώσεις δίνουν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης κατά της εξόρυξης χρυσού, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι απεργοί της Coca-Cola και οι εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ καθώς και οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ.

CAM02877

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται κανονικά, παρά την απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, που απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις και τις πορείες στο δυτικό τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, «για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης».

CAM02879

Όπως ανακοινώθηκε, η απαγόρευση ισχύει από τα ξημερώματα σήμερα, Σάββατο, έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας (8/9) και αφορά την περιοχή, που οριοθετείται από τις οδούς: διασταύρωση Βενιζέλου με Λ. Νίκης – Βενιζέλου – Αγίου Δημητρίου – Λαγκαδά – Αγ. Πάντων – Μοναστηρίου – Ιωάννου Κωλέττη – 26ης Οκτωβρίου – Ναυάρχου Κουντουριώτη – Λ. Νίκης μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Βενιζέλου, καθώς και στο πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Ι. Δραγούμη και Ε. Βενιζέλου.

20140906_181550

Να σημειωθεί ότι από την παραπάνω οριοθετούμενη περιοχή εξαιρείται ο χώρος, της οδού Καζαντζάκη 4, μέχρι του σημείου που τέμνεται με την 26ης Οκτωβρίου.

Η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει συγκέντρωση, στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά μετά την απαγόρευση η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, κάτω από τα γραφεία της οργάνωσης, στην οδό Καζαντζάκη.

Το πρωί, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βελλίδειο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και κρατώντας σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της τρόϊκας, πραγματοποίησαν πορεία με σκοπό να φθάσουν μέχρι το συνεδριακό κέντρο και να διαμαρτυρηθούν.

Ωστόσο, δυνάμεις της αστυνομίας, που είχαν παραταχθεί στο ύψος της πλατείας του Λευκού Πύργου, τους εμπόδισαν, τοποθετώντας κάθετα στο δρόμο κλούβες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικροένταση. Τελικά, οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί αποχώρησαν από το σημείο μετά από λίγη ώρα.

Επιπλέον, λίγο πριν ξεκινήσει η τελετή των εγκαινίων της ΔΕΘ, ομάδα κατόχων κρατικών ομολόγων, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ, απέναντι από την κεντρική είσοδο της έκθεσης, άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα, ζητώντας από την κυβέρνηση να τους αποζημιώσει για τις απώλειες που έχουν υποστεί από το «κούρεμα» των ομολόγων.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από πρωτοβάθμια σωματεία και στην Πάτρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By