Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Αίσιο τέλος για την υπόθεση ομηρείας στο δημαρχείο της Γερμανίας

 Ακυρώθηκε η επίσκεψη της Μέρκελ

 

police GermanyΑίσιο τέλος είχε η υπόθεση ομηρείας στο δημαρχείο της γερμανικής πόλης Ίνγκολστατ στη Βαυαρία. Δύο όμηροι απελευθερώθηκαν το απόγευμα, ενώ ο τρίτος όμηρος, ο αντιδήμαρχος Ζεπ Μίσλμπεκ, είχε αφεθεί ελεύθερος νωρίτερα.

Nωρίτερα, ένας ένοπλος άνδρας κρατούσε ομήρους στο δημαρχείο, από τις 09:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο άνδρας κρατάει «πολλούς ανθρώπους ομήρους» στο δεύτερο όροφο του δημαρχείου, είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο απαγωγέας, με τον οποίο η αστυνομία της Ίνγκολστατ «βρίσκεται σε επαφή», δεν έχει διατυπώσει κανένα αίτημα. Τα κίνητρά του δεν είναι γνωστά. Δεν είναι σαφές ούτε τι όπλο φέρει. Πιστεύεται ότι έχει ένα πιστόλι.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το δημαρχείο.

Ο αριθμός των ομήρων είναι μονοψήφιος, σύμφωνα με την εφημερίδα Donau Kurier, η οποία επικαλέστηκε την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, πρόκειται για έναν ασθενή μιας ψυχιατρικής κλινικής, ο οποίος είναι γνωστό ότι παρενοχλούσε μια δημοτική υπάλληλο.

Ανάμεσα στους ομήρους είναι ένας αντιδήμαρχος, ο Ζεπ Μίσλμπεκ, ενώ ο δήμαρχος Άλφρεντ Λέμαν δεν βρισκόταν στο κτίριο, είπαν πηγές της αυτοδιοίκησης στην πόλη αυτή της Βαυαρίας στην ίδια εφημερίδα.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου Χορστ Ζεεχόφερ, που πραγματοποιούν προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου, επρόκειτο να μεταβούν στην Ίνγκολστατ εντός της ημέρας για μια συγκέντρωση.  Ωστόσο όπως έγινε γνωστό η επίσκεψη ακυρώθηκε χωρίς να είναι σαφές εάν η υπόθεση της ομηρίας σχετίζεται καθ” οιονδήποτε τρόπο με την εκδήλωση αυτή.

Η Ίνγκολστατ, στην διοικητική περιφέρεια Άνω Βαυαρία, είναι μια πόλη 125.000 κατοίκων, η οποία είναι γνωστή διότι εκεί εδρεύει η αυτοκινητοβιομηχανία Audi, αλλά και διότι είναι ο τόπος όπου είχε ιδρυθεί η μυστική παραθρησκευτική οργάνωση των Ιλουμινάτι, το 1776.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By