Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Αντιδρώντας στον έλεγχο της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

poe-ota

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας συλλαλητήριο των υπαλλήλων της Αυτοδιοίκησης, αντιδρώντας στον έλεγχο της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προχωρήσει σε πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11:30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Αυτή την ώρα πλήθος υπαλλήλων έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνεται έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επί της Βασ. Σοφίας, όπου πραγματοποιείται από τις 12:00 μ.μ. συγκέντρωση. Στη συνέχεια, έχει προγραμματιστεί πορεία μέχρι τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στη Λ. Συγγρού.

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των συλλόγων-μελών της ομοσπονδίας εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Ο Υπουργός των… απολύσεων κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένει στην δέσμευσή του απέναντι στην τρόικα για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην διάλυση και στη συνέχεια ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών της προς τέρψη των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, υποστηρίζοντας ότι ο Κυρ.Μητσοτάκης «“προσπαθεί” με όλες του τις δυνάμεις να ανταποδώσει στον κ. Σαμαρά τα όσα κατέγραψε η ιστορία το 1993, όταν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη “έπεσε” προτού ολοκληρώσει την θητεία της».

«Κάνει το παν, εμμένοντας σε μια καταστροφική πολιτική που είναι αστείο πλέον να ονομάζεται “Διοικητική Μεταρρύθμιση” προκειμένου να “πέσει” το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση Σαμαρά!!! Οι εργαζόμενοι αλλά και η κοινωνία δεν πείθεται από τα ψεύδη του κ. Μητσοτάκη για δήθεν έλεγχο πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών» σημειώνει η ομοσπονδία, υπογραμμίζοντας:

«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της διαδικασίας ελέγχου των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο από τις υπηρεσίες των Δήμων!!! Δεν θα σκύψουν όμως το κεφάλι στον προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου».

By