Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Σε νέα αρνητικό ρεκόρ η ανεργία στην Ιταλία

Ενίσχυση του ποσοστού κατά 3,6% με σε 1 χρόνο

inywf.F5XTzI

Στο 13% εκτοξεύτηκε η ανεργία στην Ιταλία για το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από την αρχή της διεξαγωγής των επίσημων μετρήσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται από το 1977.

Οι άνεργοι στη χώρα έχουν ξεπεράσει τα 3,3 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση κατά 272.000 ανθρώπους σε ετήσια βάση, ενώ η ανεργία των νέων ηλικίας 15-24 ετών συνεχίζει να κυμαίνεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, ανέρχεται σε 42,3% καταγράφοντας αύξηση κατά 3,6% σε ετήσια βάση την ώρα που συνολικά 678.000 ιταλοί νέοι μέχρι 24 ετών συνεχίζουν να αναζητούν εργασία.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντζι πρόκειται να παρουσιάσει την οριστική μεταρρύθμιση της αγοράς της εργασίας. Στα κύρια σημεία της συμπεριλαμβάνεται η επέκταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου μέχρι τρία χρόνια συνολικής διάρκειας, όπως και η θέσπιση του επιδόματος ανεργίας και για τους έκτακτους υπαλλήλους.

Ωστόσο, σε σημερινό σχόλιό της, η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» τονίζει ότι για να οδηγήσει σε ουσιαστικά αποτελέσματα η όποια αλλαγή και μεταρρύθμιση της κυβέρνησης θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος, ενώ χαρακτηρίζει την όλη κατάσταση «δραματική» σε κοινωνικό επίπεδο

 

By