Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Σε σπίτια έφτασαν οι φλόγες στην Κορινθία

Η φωτιά λόγω των ανέμων έχει πάρει διαστάσεις

pyrosvestikh600_241213

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές στην Λάρισα και στη Μαλεσίνα, ωστόσο ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο Γαλατάκι Κορινθίας καθώς η φωτιά έχει ήδη προκαλέσει ζημιές σε σπίτια.

Η φωτιά λόγω των ανέμων έχει πάρει διαστάσεις και σύμφωνα με την πυροσβεστική τουλάχιστον δύο σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, καθώς βρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής και απειλεί κατοικίες, ενώ καίει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα, εκτός από ένα σημείο του μετώπου όπου καίγονται πεύκα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επιχειρούν, υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Γιόβα.

Ειδικότερα επιχειρούν 37 οχήματα της πυροσβεστικής με 74 πυροσβέστες και 11 άτομα πεζοπόρο, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου στις προσπάθειες της πυρόσβεσης συμμετείχαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Επίσης στο σημείο έχουν υπάρχουν υδροφόρες των δήμων της περιοχής κι εθελοντές πολίτες.

Μαλεσίνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 14:00 στην περιοχή Μάζι στην Μαλεσίνα κοντά στην εθνική οδό.

Και εδώ το έργο της πυρόσβεσης το δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν.

Στην περιοχή επιχειρούν 24 οχήματα της πυροσβεστικής με 54 πυροσβέστες και 39 άτομα πεζοπόρο. Τα δύο αεροσκάφη και το ένα ελικόπτερο που επιχειρούσαν σταμάτησαν με τη δύση του ηλίου.

Λάρισα

Τέλος καλύτερη είναι η κατάσταση στον Αγιόκαμπο στην Λάρισα.

Και εκεί η φωτιά νωρίτερα το μεσημέρι απείλησε οικισμό.

Στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

By