Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Σιέρα Λεόνε: Αυξάνονται τα κρούσματα από τον Έμπολα

Επιβλήθηκε τριήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας

ebola705_040414

Η τριήμερη απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε στη Σιέρα Λεόνε με σκοπό τον έλεγχο της χειρότερης επιδημίας του ιού Έμπολα που έχει καταγραφεί ποτέ, συνέβαλε στον εντοπισμό δεκάδων νέων κρουσμάτων, αλλά πιθανόν να παραταθεί, καθώς οι αρχές δεν έχουν φτάσει σε όλα τα σπίτια για να πραγματοποιήσουν τους ελέγχους, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ο Στίβεν Γκαόζια, επικεφαλής του Επιχειρησιακού Κέντρου Εκτάκτων Καταστάσεων.

92 σοροί ανθρώπων που πέθαναν από τη νόσο εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα μέχρι χθες το βράδυ, τη δεύτερη ημέρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Περίπου 123 άνθρωποι επικοινώνησαν με τις αρχές στη διάρκεια της επιχείρησης φοβούμενοι ότι έχουν μολυνθεί. Από αυτούς θετικοί στον ιό ήταν οι 56, αρνητικοί οι 31 και 36 αναμένουν τα αποτελέσματα, ανέφερε ο ίδιος.

Σε μία από τις πιο ρηξικέλευθες αποφάσεις που έχουν ληφθεί από πληγείσα από τον ιό χώρα, οι αρχές της Σιέρα Λεόνε επέβαλαν σε έξι εκατομμύρια κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ εθελοντές πραγματοποιούσαν επισκέψεις, όχι μόνο ενημερωτικού χαρακτήρα, αλλά και για να απομονώσουν όσους έχουν μολυνθεί με τον θανατηφόρο ιό και να απομακρύνουν όσους κατέληξαν από αυτόν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By