Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Μ. Σουλτς: Λάθος οι πολιτικές λιτότητας

«Καμιά εθνική οικονομία δεν ανορθώνεται χωρίς οικονομική ανάκαμψη με στρατηγικούς επενδυτές»

SoultsΟι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ πηγαίνουν «υπερβολικά μακριά» στην πολιτική της λιτότητας, εκτιμά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η βελγική εφημερίδα L” Echo.

«Όσον αφορά το εθνικό επίπεδο, έχουμε δεσμευτεί σε μια υπερβολική πολιτική λιτότητας. Το επιχείρημα ότι με τη μείωση των δημοσίων προϋπολογισμών επανέρχεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών είναι προφανώς λανθασμένο», δηλώνει τη στιγμή που οργιάζει η συζήτηση ανάμεσα στη λιτότητα και την ανάκαμψη μεσούσης της ύφεσης και μεγάλης ανεργίας στην Ευρώπη.

Για τον Σουλτς, «καμιά εθνική οικονομία δεν ανορθώνεται χωρίς οικονομική ανάκαμψη με στρατηγικούς επενδυτές».

Όσον αφορά τη θέση της καγκελαρίου Μέρκελ, που υποστηρίζει την αυστηρή δημοσιονομική λιτότητα, την οποία οι Γάλλοι σοσιαλιστές κατηγορούν για «εγωιστική αδιαλλαξία», ο Σουλτς είπε ότι «δεν μπορεί να κατηγορήσει την Άγγελα Μέρκελ ότι αποφασίζει μόνη, ενώ υπάρχουν 26 ακόμη ηγέτες γύρω από το τραπέζι «στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ότι η Γερμανία «δεν έχει παρά μια ψήφο».

«Ο μόνος που αντικρούει αυτή την προσέγγιση είναι ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ζήτησε ένα πακέτο ανάπτυξης. Αλλά πού έμειναν τα μέτρα αυτά; Θα το επαναλάβω, στις 22 Μαΐου, ξανά, στους ευρωπαίους ηγέτες στην προσεχή σύνοδο κορυφής», υπόσχεται ο Σουλτς.

Πηγη: ΑΜΠΕ

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By