Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στα άσχημα καιρικά φαινόμενα αποδίδει την τραγωδία ο διαχειριστής του λούνα παρκ

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να προσκόμισε στην ανακρίτρια της υπόθεσης δικαιολογητικά για τη λειτουργία του παιδικού πάρκου, αλλά και του επίμαχου παιχνιδιού

loyna-park-elliniko2

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των απολογιών για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της 9χρονης αδελφής του. Ενώπιον της ανακρίτριας έχει ήδη απολογηθεί ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος αρνείται την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος που απαγγέλθηκε για το δυστύχημα, υποστηρίζοντας ότι το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα «ενός έντονου καιρικού φαινομένου».

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να προσκόμισε στην ανακρίτρια της υπόθεσης δικαιολογητικά για τη λειτουργία του παιδικού πάρκου, αλλά και του επίμαχου παιχνιδιού. Φέρεται δε να υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν τα έδωσε στον δήμο γιατί δεν του ζητήθηκαν. Επίσης, ισχυρίζεται ότι το επίμαχο παιχνίδι ήταν καινούριο και ήδη είχαν καλέσει την εταιρεία πιστοποίησης και ελέγχου προκειμένου να το ελέγξει. Αυτή την ώρα, ενώπιον της ανακρίτριας απολογείται ο Ιταλός διαχειριστής των παιχνιδιών του λούνα παρκ, ενώ θα ακολουθήσουν οι απολογίες των δύο υπαλλήλων, υπηκόων Μπαγκλαντές, που επίσης είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση η ανακρίτρια μετέτρεψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε κακουργηματική ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ οι τέσσερις κατηγορούμενοι βαρύνονται επίσης με την κατηγορία των επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Νωρίτερα σήμερα, οι τρεις αλλοδαποί κατηγορούμενοι κατέθεσαν προσφυγή στην ανακρίτρια υποστηρίζοντας ότι είναι νομικά άκυρη η αναβάθμιση της κατηγορίας που έγινε σε βάρος τους.

By