Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Στεγαστικό δάνειο 1,2 εκατ. ευρώ σε συνδικαλίστρια του ΤΤ

«Καυτό» το τρίτο πόρισμα για το ΤΤ, που αποκαλύπτει ότι εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ της τράπεζας πήρε στεγαστικό δάνειο-μαμούθ

tt-taxudromiko-tamieutirio-polisi

Στο κόλπο με τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συμμετείχαν όχι μόνο οι διοικήσεις, αλλά και συνδικαλιστές του Τ.Τ. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνδικαλίστρια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πήρε στεγαστικό δάνειο-μαμούθ ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο δάνειο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περιλαμβάνεται στο νέο -το τρίτο κατά σειρά- πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, που θα αποσταλεί στη Δικαιοσύνη τις επόμενες μέρες (πιθανόν και σήμερα). Η συνδικαλίστρια, που το όνομά της αναφέρεται στο πόρισμα, μετείχε στο ΔΣ του Τ.Τ. ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, επί διοικήσεως του κ. Κλέωνα Παπαδόπουλου.

Δάνεια, χορηγίες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Εξάλλου, σύμφωνα με την Αυγή, άκρως αποκαλυπτικές για το πάρτι θαλασσοδανείων που είχαν στήσει στο Τ.Τ. οι γαλαζοπράσινες διοικήσεις του την περίοδο 2008-12 είναι οι εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, στις οποίες κατά βάση στηρίχθηκαν οι εισαγγελικές αρχές για να ασκήσουν τις τελευταίες διώξεις. Πέραν των γνωστών υποθέσεων Λαυρεντιάδη, Κοντομηνά και Γριβέα, που ζημίωσαν το Δημόσιο κατά 374 εκατ. ευρώ, υπάρχουν αρκετά δάνεια προς επώνυμους επιχειρηματίες που είτε χορηγήθηκαν χωρίς εγγυήσεις είτε ο «πιστωτικός κίνδυνος» που ανέλαβε το Τ.Τ. ήταν «μη αποδεκτός», όπως στην περίπτωση της MIG του Α. Βγενόπουλου.

Μάλιστα, μέσα σε τριάμισι χρόνια δόθηκαν 35 δάνεια, συνολικού ύψους 1.374 δισ. ευρώ. Εξαιρετικό ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και η λίστα με τις «χορηγίες» του Τ.Τ. προς ΜΜΕ, επιχειρήσεις, ακόμη και «καλλιτεχνικές εκδηλώσεις». Στις τελευταίες -προφανώς κατά τον… ορισμό του Ευ. Γιαννόπουλου περί «πολιτιστικών κέντρων»- εντάχθηκαν και νυχτερινά κέντρα…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By