Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή η απόφαση για άρση ασυλίας του Π. Καμμένου

Για την προτροπή σε κατοίκους της Χαλκιδικής να «λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα»

Panayiotis Tzamaros
Panayiotis Tzamaros

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ο οποίος στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ προέτρεψε κατοίκους της Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους, να «λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα».

Μετά το συμβάν αυτό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών είχε δώσει εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Μετά τη διενέργεια της έρευνας, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή, η οποία καλείται να αποφασίσει αν συντρέχει ή όχι λόγος για την άρση της ασυλίας του κ. Καμμένου, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για την πράξη που φέρεται να τελέστηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και αφορά την παράβαση του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα.

By