Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Στη β” φάση οι διαγωνισμοί για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO

Τρία επενδυτικά σχήματα για κάθε οργανισμό ενέκρινε το ΤΑΙΠΕΔ

trainose600_301013

Τα τρία επενδυτικά σχήματα που εισέρχονται στη β” φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδικότερα, ενέκρινε:

  1. Κοινοπραξία (Open Joint Stock Company) μεταξύ της Ρωσικής κρατικής εταιρείας Russian Railways (Rossiyskie Zheleznye Dorogi –  RZD) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ AE Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)
  2. SNCF Participations SAS, θυγατρικής εταιρείας της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων της Γαλλίας Societe Nationale des Chemins de Fer Francais (SNCF)
  3. S.C. Grup Feroviar Roman SA (GFR), ιδιωτικής σιδηροδρομικής εταιρείας της Ρουμανίας

Επίσης, εγκρίθηκαν τα τρία επενδυτικά σχήματα που συνεχίζουν στη β” φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΕΣΣΤΥ ή ROSCO):

  1. Κοινοπραξία μεταξύ της RZD και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
  2. SIEMENS ΑΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
  3. Κοινοπραξία μεταξύ της Alstom Transport SA και της DAMCO Energy SA

Κατά τη β” φάση του καθενός από τους δύο διαγωνισμούς, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το κάθε περιουσιακό στοιχείο και τους σχετικούς όρους της κάθε μιας από τις δύο διαγωνιστικές διαδικασίες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By