Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Στη Γαλλία η Εθνική μπάσκετ -η έκπληξη του Πρωθυπουργού!

Η αποστολή της Εθνικής μπάσκετ αναχώρησε για το Πο της Γαλλίας όπου θα δώσει τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας της ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ισπανίας.

thumbnail (1)Ο Φώτης Κατσικάρης αναφέρθηκε στην προετοιμασία σε Καρπενήσι και ΟΑΚΑ και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του.

«Μετά από την πρώτη εβδομάδα στο Καρπενήσι, όπου ήταν και το πιο δύσκολο κομμάτι, ακολούθησε μια εβδομάδα στην Αθήνα όπου ουσιαστικά βάλαμε κάποιες λεπτομέρειες τακτικής είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα τουρνουά. Είναι δύσκολο τουρνουά. Συμμετέχουν ομάδες που και έχουν ήδη παίξει φιλικά, ενώ για εμάς είναι τα πρώτα, ενώ θα είναι και η Κροατία την οποία θα αντιμετωπίσουμε στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Επίσης, η Σερβία και η Γαλλία είναι ομάδες που βρίσκονται στον άλλο όμιλο και ενδέχεται να συναντηθούμε στην επόμενη φάση. Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με την δουλειά που έχει γίνει. Τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Όπως έχω ξαναπεί το ένα κομμάτι είναι η νέα φιλοσοφία που πρέπει να περάσει και να την αφομοιώσουν οι παίκτες. Το άλλο είναι η διάθεση που υπάρχει και κάθε μέρα να βάζουμε το κάτι παραπάνω, να γινόμαστε καλύτεροι, ώστε φτάνοντας προς το τέλος να είμαστε αν είναι δυνατόν στο 90% έτοιμοι. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, το να βάλουμε όλους τους παίκτες να βρεθούν στην ίδια φυσική κατάσταση. Για αυτό και ο κάθε ένας είχε διαφορετικό πρόγραμμα διαφορετικές αποθεραπείες και ούτε κάθε εξής για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης για τα συνεχζόμενα παιχνίδια. Θεωρώ πως τα έχουμε καταφέρει. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά, οι συνεργάτες μου το ιατρικό επιτελείο, οι ίδιοι οι παίκτες… Σε αυτό το κομμάτι είμαστε αρκετά καλά και ελπίζω να μην έχουμε προβλήματα μέχρι και που θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια».

Για την απουσία του Καλάθη από τα φιλικά: «Του Νικ είναι πολύ σημαντική απουσία. Σίγουρα σε μια καινούργια κατάσταση όπως είναι αυτή της Εθνικής θα θέλαμε να αγωνιστεί. Θα τον έχουμε στα δύο φιλικά με την Τουρκία. Από κει και πέρα θα βγουν τα συμπεράσματα που θα πρέπει να βγουν και θα είναι σημαντικά για την υπόλοιπη ομάδα. Να δούμε ο κάθε ένας πως θα ταιριάξει, να βρούμε την σωστή χημεία… Στο πρώτο παιχνίδι περιμένω ένα 50-60% ετοιμότητας από την ομάδας και μετά ελπίζουμε πως κάθε μέρα θα γινόμαστε και καλύτεροι».

Για την τελική 12άδα: «Ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς για την 12άδα. Η κάθε μέρα είναι πολύ σημαντική κάθε μέρα μπορεί να προκύψει ένας τραυματισμός κάποιο πρόβλημα. Οπότε μέχρι τις τελευταίες μέρες πριν πάει η ομάδα στην Ισπανία θα πρέπει να έχουμε την ασφάλεια του ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα».

Έκπληξη από τον Πρωθυπουργό

Για την χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, κατά την διάρκεια της προπόνησης ο ομοσπονδιακός παρατήρησε: «Ήταν πολύ ωραία έκπληξη από την πλευρά του πρωθυπουργού. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει τον αθλητισμό. Ήταν πραγματικά ευχάριστο και για την ομάδα. Μας έδωσε τις ευχές του και πιστεύουμε πως θα είναι γουρλής και θα πάμε καλά».

Το πρόγραμμα του τουρνουά της Γαλλίας

Παρασκευή

19:00 Σερβία-Ελλάδα
21:30 Γαλλία-Κροατία

Σάββατο
17:30 Κροατία-Σερβία
21:30 Γαλλία-Ελλάδα

Κυριακή
19:00 Ελλάδα-Κροατία
21:30 Γαλλία-Σερβία.

Οι αγώνες της Εθνικής θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By