Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Στη Μέση Ανατολή την επόμενη εβδομάδα ο Τζον Κέρι

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Μέση Ανατολή για μια νέα ειρηνευτική αποστολή

john_kerry640

«Ο κ. Κέρι ενημέρωσε την Παλαιστινιακή Αρχή ότι θα επιστρέψει στην περιοχή στις 4 Ιανουαρίου για να συζητήσει για την ειρηνευτική διαδικασία και τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ», δήλωσε παλαιστίνιος αξιωματούχος.
Θα είναι το 10ο ταξίδι στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη που πραγματοποιεί από το Μάρτιο ο Κέρι. Η προηγούμενη φορά που επισκέφθηκε την περιοχή ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με μια καλά ενημερωμένη παλαιστινιακή πηγή, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών προτίθεται «να παραμείνει για έναν ορισμένο αριθμό ημερών» στην περιοχή.

Ο Κέρι επιχειρεί να συμβιβάσει τις ισραηλινές και τις παλαιστινιακές θέσεις, οι οποίες εξακολουθούν να απέχουν πολύ μεταξύ τους, ώστε να επιτύχει μια «συμφωνία πλαίσιο» που να καθορίζει τις μεγάλες γραμμές μιας οριστικής διευθέτησης μεταξύ των δύο πλευρών, εάν είναι δυνατόν και πριν από το τέλος της περιόδου των εννέα μηνών που ορίσθηκε κατά την έναρξη των συνομιλιών στα τέλη Ιουλίου 2013.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By