Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Στη Wall Street Journal η ομιλία του Σαμαρά στη ΔΕΘ

Το δημοσίευμα τονίζει τις αναφορές του πρωθυπουργού για φοροελαφρύνσεις

samaras-deth-papamimikosA

Την ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) προβάλλουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, τονίζοντας τις αναφορές του για φοροελαφρύνσεις.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της «Wall Street Journal», που αναφέρει ότι «οι φοροελαφρύνσεις αυτές στοχεύουν αφενός στο να δώσουν ώθηση στην οικονομία και αφετέρου να ενισχύσουν τη δημοτικότητα της κυβέρνησης, η οποία αντιμετωπίζει σειρά πολιτικών προκλήσεων κατά τους επόμενους μήνες».

Όπως σημειώνει, «κατά τους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση θα πρέπει να ετοιμάσει ακόμα έναν προϋπολογισμό λιτότητας για το 2015, να διαπραγματευτεί με τους διεθνείς δανειστές πακέτο ελάφρυνσης του χρέους και το πιο σημαντικό όλων, να δώσει το χρίσμα για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά ακόμα «στην προοπτική πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ως αποτέλεσμα πιθανής αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας», καθώς και «σε τρεις διαφορετικές δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις οποίες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της κεντροδεξιάς ΝΔ του κ. Σαμαρά από 2,5 μέχρι 8 μονάδες».

«Ωστόσο», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά, «τουλάχιστον μία δημοσκόπηση έδειξε ότι ο κόσμος θα προτιμούσε η παρούσα κυβέρνηση να παραμείνει στην εξουσία από το να διεξαχθούν νέες εκλογές».

Τέλος, γίνεται λόγος για τις «ειρηνικές διαμαρτυρίες των δύο βασικών συνδικάτων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κατά των συνεχιζόμενων περικοπών, έξω από το συνεδριακό χώρο της ΔΕΘ».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By