Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Στις 12 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη για τις «ματωμένες» φράουλες της Μανωλάδας

Οι συγκεντρωμένοι μετανάστες έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας, είχαν πανό στο οποίο αναγραφόταν:« Νίκη στους μετανάστες εργάτες της Μανωλάδας – Στη φυλακή οι ένοχοι»

manoladA

Διαδικαστικά θέματα κυριάρχησαν την πρώτη ημέρα της δίκης, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας, για τους πυροβολισμούς εναντίον 200 μεταναστών εργατών γης, τον Απρίλιο του 2013, στη Νέα Μανωλάδα.

Κατηγορούνται τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί μετά τους πυροβολισμούς που προκάλεσαν τον τραυματισμό 28 αλλοδαπών εργατών  στις καλλιέργειες φράουλας.

Ειδικότερα, τέθηκε θέμα με την παρουσία διερμηνέα, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ώστε να μεταφράζει τα όσα θα καταθέτουν οι μάρτυρες, οι οποίοι είναι από το Μπαγκλαντές. Λόγω της απουσίας διερμηνέα, η δίκη διακόπηκε μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο άτομο. Όταν προσήλθε διερμηνέας, τέθηκε εκ νέου θέμα, διότι ήταν υπήκοος Πακιστάν και όχι από το Μπαγκλαντές. Ακολούθησαν και άλλες ενστάσεις εκ μέρους των συνηγόρων υπεράσπισης. Η διαδικασία συνεχίστηκε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου. Εν τέλει η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 12 Ιουνίου.

Οι συγκεντρωμένοι μετανάστες έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας, είχαν πανό στο οποίο αναγραφόταν:« Νίκη στους μετανάστες εργάτες της Μανωλάδας – Στη φυλακή οι ένοχοι».

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2013,  200 μετανάστες που εργάζονταν σε γεωργική επιχείρηση καλλιέργειας φράουλας, είχαν συγκεντρωθεί στη Νέα Μανωλάδα, ζητώντας τα δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Όμως, έπειτα από λίγη ώρα άρχισαν να δέχονται πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 αλλοδαποί.

By