Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Στον «αέρα» η μεταφορά 5000 μαθητών στη Θεσσαλονίκη

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Στον «αέρα» βρίσκεται η μεταφορά περίπου 5000 μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης καθώς οι λεωφορειούχοι μέλη του συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας Θράκης που επιτελούν το έργο της μεταφοράς, παραμένουν απλήρωτοι για τουλάχιστον 11 μήνες και “τραβούν χειρόφρενο”.

Όπως είπαν οι λεωφορειούχοι που παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, «η πολιτεία όχι μόνο μας οφείλει δεδουλευμένα, που δεν μας εξοφλεί, αλλά αθετεί τις περυσινές και τις προπέρσινες συμβάσεις που υπέγραψε για την εκτέλεση μεταφοράς μαθητών, ζητώντας για μια ακόμη φορά, τελείως παράνομα, να μειώσουμε τα συμφωνημένα κόμιστρα μεταφοράς».

Σύμφωνα με το ThessToday, η πολιτεία έχει να πληρώσει τους λεωφορειούχους από τον περασμένο Απρίλιο, χρωστώντας τους περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που τα τελευταία 3 χρόνια, περικόπτει μονομερώς τα χρήματα για το έργο της μεταφοράς και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις αναδρομικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την περίοδο 2010-2011, η πολιτεία μείωσε 11% τα χρήματα, για την περίοδο 2011-2012, τα ποσά μειώθηκαν άλλο 4%, την περίοδο 2012-2013, με νόμο άλλο 17%, ενώ όπως λένε οι λεωφορειούχοι, με τροπολογία σε νομοσχέδιο η ψήφιση του οποίου εκκρεμεί, προβλέπεται κούρεμα άλλο 10%, το οποίο μάλιστα θα έχει αναδρομική ισχύ από πέρυσι.

Όπως λένε οι επαγγελματίες, με αυτά τα δεδομένα, από 48 εταιρείες, έχουν μείνει πλέον 35, ενώ κινδυνεύουν με λουκέτο και οι υπόλοιπες και εκατοντάδες άτομα που σχετίζονται με το έργο της μεταφοράς, είτε είναι απλήρωτοι, είτε απολύθηκαν, είτε θα απολυθούν αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μ. Ζορμπίδη:[content_left title=»»][/content_left]

[space size=»20″]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By