Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Στον ανακριτή ο πανεπιστημιακός λέκτορας που είχε παιδικό πορνογραφικό υλικό

«Ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών υποστήριξε ότι το υλικό ήταν για το ερευνητικό του έργο»

pornography

Στον ανακριτή της Πάτρας οδηγείται σήμερα για να απολογηθεί, ο 40χρονος λέκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών, που φέρεται εμπλεκόμενος σε υπόθεση παιδικού πορνογραφικού υλικού, με 7.000 αρχεία στον υπολογιστή του τα οποία υποστήριξε ότι ήταν για το ερευνητικό του έργο.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ο λέκτορας, οδηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα, κάτω από άκρα μυστικότητα στον εισαγγελέα που του απήγγειλε τις κατηγορίες, προκαλώντας ερωτηματικά, ότι κανείς δεν γνώριζε την μεταφορά του στο Δικαστικό Μέγαρο, όπως συμβαίνει με κάθε άλλη υπόθεση.

Όπως είναι γνωστό, την υπόθεση επανέφερε στο προσκήνιο μετά από 5 χρόνια ο υπουργός Παιδείας, ενώ μόλις την Πέμπτη το βράδυ, υπεγράφη από τη νέα πρύτανη, η διαπιστωτική πράξη της αυτοδίκαιης υποχρεωτικής αργίας για τον πανεπιστημιακό του ΑΕΙ της Πάτρας, με την οποία τέθηκε εκτός πανεπιστημιακής κοινότητας, με αναδρομική ισχύ από τις 13 Ιουνίου 2013, οπότε είχε παραπεμφθεί από την ανακρίτρια Αθηνών. Έτσι άνοιξε ο δρόμος, από το 2009 που είχε κατηγορηθεί, να παραπεμφθεί τον Σεπτέμβριο του 2014, η υπόθεση στην δικαιοσύνη.

By