Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Στους δρόμους κατέβηκαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας

olmeΣυγκέντρωση πραγματοποίησε σήμερα, έξω από τα γραφεία της, στο Σύνταγμα, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο τέθηκαν από σήμερα 2.000 καθηγητές των 53 τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα τεχνικά και τα επαγγελματικά λύκεια.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είχαν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις.

Οι περισσότερες οργανικές θέσεις, 388, χάθηκαν με την κατάργηση της ειδικότητας της Νοσηλευτικής, ακολουθούν οι Βρεφονηπιοκόμοι με 355 και οι ειδικότητες Αισθητικής με 211.

Στις προθέσεις των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ωστόσο, είναι το 60% με ειδικότητες υγείας να απορροφηθούν σε αυτόν τον τομέα. Εκτιμάται ότι από το μέτρο αυτό θα ευεργετηθούν περίπου 1.000 καθηγητές.

Νέο «ραντεβού» την Τετάρτη δίνει η ΟΛΜΕ

H ΟΛΜΕ πάντως έχει εξαγγείλει συνέχιση των κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από την Τετάρτη στις 7.00 το απόγευμα, οπότε το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών καλεί όλες τις ομοσπονδίες των κλάδων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που βρίσκονται σε κινητοποίηση να συναντηθούν στα γραφεία της προκειμένου να «οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις».

Η ΟΛΜΕ εξάλλου έχει προαναγγείλει έναν «θερμό» Σεπτέμβριο με την έναρξη του σχολικού έτους.

 

ΑΠΕ – ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By