Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Στο εδώλιο ο Αντώνης Κάντας

Ο Αντώνης Κάντας κατηγορείται για δωροδοκία και ως συνεργός του τότε υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου, ενώ στο εδώλιο θα βρεθεί και ο άλλοτε Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος

diki800_28008114

Ο άλλοτε αναπληρωτής στη Διεύθυνση Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας που έχει προβεί σε σημαντικές αποκαλύψεις για παράνομες πληρωμές και μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα, βρίσκεται σήμερα για πρώτη φορά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο Αντώνης Κάντας κατηγορείται για δωροδοκία και ως συνεργός του τότε υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου σχετικά με την προμήθεια του τηλεπικοινωνιακού προγράμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις με την επωνυμία «Ερμής».

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Αντ. Κάντας αποκαλύφθηκε ότι πήρε 500 χιλιάδες ευρώ. Στο εδώλιο επίσης και ο άλλοτε Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος αντιμετωπίζοντας  και αυτός κατηγορία για συνέργεια σε απιστία σε βάρος του δημοσίου. Η δίκη που ξεκίνησε με ενστάσεις για νομικά και θέματα ουσίας, θα συνεχιστεί στις 28 Απριλίου.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων επικαλέστηκαν, ότι δεν μπορούν να δικαστούν ως συνεργοί οι Σμπώκος και Κάντας, όταν δεν δικάστηκε, λόγω παραγραφής, για την συγκεκριμένη υπόθεση ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Την ίδια ώρα από τον ειδικό ανακριτή Διαφθοράς Κωνσταντίνο Σαργιώτη ζήτησε και πήρε προθεσμία ο επιχειρηματίας και γνωστός έμπορος όπλων Θωμάς Λιακουνάκος που αντιμετωπίζει κατηγορία για ηθική αυτουργία σχετικά με την προμήθεια του οπλικού συστήματος ραντάρ, που ονομάζεται «ηλεκτρονικός πόλεμος».

Η απολογία Λιακουνάκου ορίστηκε για μετά το Πάσχα στις 25 Απριλίου. Για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται επίσης στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και κρατικοί αξιωματούχοι που ενεπλάκησαν στην προμήθεια του προγράμματος.

Πηγή: Καθημερινή

By