Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Στο εδώλιο ο Χ. Τομπούλογλου για δωροδοκία

Διώκεται για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της δωροδοκίας.

ston-eisaggelea-o-x-tompouloglou

Ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου, που συνελήφθη επ” αυτοφώρω, πέρυσι, παραμονή Χριστουγέννων, να εισπράττει χρήματα από διαφημιστική εταιρεία, η οποία είχε συνεργασία με το Νοσοκομείο, οδηγείται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Με το υπ” αριθμ. 1940/2014 βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει την παραπομπή σε δίκη του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση Χάρη Τομπούλογλου, καθώς και των δύο, σύμφωνα με τη δικογραφία, συνεργών του γιατρών, Στέφανου Μιχαλάκου και Χρήστου Τριανταφύλλου. Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της δωροδοκίας.

Ο τότε διοικητής του «Αγλαΐα Κυριακού», λίγο πριν την σύλληψη του, είχε βιντεοσκοπηθεί από άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας να παίρνει και να βάζει στο παλτό του έναν κίτρινο φάκελο με 25.000 ευρώ. Τα χρήματα φέρεται να είχε ζητήσει από διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να συνεχιστεί η σύμβασή της με το νοσηλευτικό ίδρυμα. Τον φάκελο με τα προσημειωμένα χρήματα, του είχε παραδώσει, σε συνεννόηση με το Τμήμα Εκβιαστών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού της Αlpha Bank, Τάσος Γκιάτης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By