Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Στο ευρωψηφοδέλτιο του Μπερλουσκόνι η εγγονή του Μουσολίνι

Μεταξύ των υποψηφίων ξεχωρίζουν και η τραγουδίστρια  Ίβα Τζανίκι, ο δημοσιογράφος  Πάολο Γκουτσάντι και οι παρουσιαστές Αλεσάντρο Τσέκι Παόνε και Mπάρμπαρα Ματέρα

berlouskoni_alesantra mousolini

Την τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου της Φόρτσα Ιτάλια στις ευρωεκλογές αποφάσισε ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπου ανάμεσα στους υποψηφίους ξεχωρίζει το όνομα της Αλεσάντρα Μουσολίνι, η εγγονή του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι και ανιψιά της ηθοποιού Σοφία Λόρεν που παραμένει μέχρι σήμερα μέλος της γερουσίας.

Παρά την απόφαση για προσφορά κοινωφελούς εργασίας, ο «μίστερ τιβί» δεν σταμάτησε, όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, να ασχολείται με την διεύθυνση του κόμματός του και την επιλογή των ονομάτων των υποψηφίων για μια έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο σύζυγός της Αλεσάντρα Μουσολίνι, Μάουρο Φλοριάνι, υπενθυμίζουν τα μέσα ενημέρωσης, ενεπλάκη πρόσφατα σε έρευνα για σεξουαλικές επαφές με ανήλικες κοπέλες, οι οποίες εκδίδονταν σε μεγαλοαστική περιοχή της Ρώμης. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι υπήρξαν «δυο μόνο συναντήσεις», αλλά πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε την ηλικία των ανήλικων κοριτσιών.

Στους υποψήφιους περιλαμβάνεται επίσης η τραγουδίστρια Ίβα Τζανίκι, που ήταν ιδιαίτερα γνωστή την δεκαετία του εβδομήντα -χάρη και σε ερμηνείες τραγουδιών που είχε γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης με τους στίχους μεταφρασμένους στα ιταλικά.

Στο ψηφοδέλτιο της Φόρτσα Ιτάλια συγκαταλέγεται και ο δημοσιογράφος Αλεσάντρο Τσέκι Παόνε, γνωστός παρουσιαστής της Rai και καναλιών του ομίλου Μπερλουσκόνι. Ήταν από τα πρώτα δημόσια πρόσωπα που προχώρησαν σε coming out, έκανε δηλαδή δημόσια γνωστό ότι είναι ομοφυλόφιλος. Έχει γράψει σειρά άρθρων και βιβλίων για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Παρά τις πρόσφατες διαψεύσεις, στις επιλογές του Μπερλουσκόνι συμπεριλαμβάνεται και η πρώην τηλεπαρουσιάστρια της Rai Mπάρμπαρα Ματέρα, η οποία έχει ήδη εκλεγεί βουλευτίνα της Φόρτσα Ιτάλια. Αίσθηση, ακόμη, προκάλεσε η επιλογή του δημοσιογράφου Πάολο Γκουτσάντι (από τους παλιούς και στενότερους συνεργάτες του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού) ο οποίος όμως τα τελευταία χρόνια είχε επικρίνει με μεγάλη αυστηρότητα την εποχή των «πάρτι της έπαυλης του Άρκορε».

Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα το ψηφοδέλτιο της Φόρτσα Ιτάλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπερλουσκόνι, έστω και αν βρίσκεται στην Ρώμη, δεν θα παραβρεθεί στην συνάντηση αυτή με τους δημοσιογράφους.

Η ιταλική κεντροδεξιά βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, όπως σημειώνουν αναλυτές στον Τύπο, καθώς μένει να φανεί πώς θα πάρει μέρος στην προεκλογική εκστρατεία ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι.

Δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι η Φόρτσα Ιτάλια κινδυνεύει να περιοριστεί σε ένα ποσοστό χαμηλότερο του 20%, κάτι που θα αποτελούσε σαφή ήττα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By