Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Στο σκοτάδι οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τη ρουκέτα

Επί ποδός βρίσκεται η αντιτρομοκρατική προκειμένου να βρεθούν τα υπολείμματα της ρουκέτας στην Βαρυμπόμπη

antitromokratiki600_120214ii

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών στη Βαρυμπόμπη, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν υπολείμματα ρουκέτας στο σημείο όπου εντοπίστηκε κρατήρας, πολύ κοντά στην κεντρική είσοδο εταιρείας αυτοκινήτων.

Κρατήρας από τη ρουκέτα που εκτοξεύθηκε στις εγκαταστάσεις της Μercedes, στις 12 Ιανουαρίου, βρέθηκε κατά τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και του τμήματος εξουδετέρωσης ναρκών του Στράτου, μετά την προκήρυξη της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που ανέφερε ότι πραγματοποίησε επίθεση με δύο ρουκέτες στα γραφεία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, στις 11 το βράδυ που έγινε η επίθεση άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο και ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία εκείνο το βράδυ δεν βρήκε τίποτα, ωστόσο την επόμενη ημέρα βρήκε κάποια υπολείμματα, τα οποία πήραν μαζί τους, χωρίς να τους ενημερώσει.

Με προκήρυξή της, η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στην οικία του γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι, κάνοντας παράλληλα λόγο για επίθεση με ρουκέτα κατά των γραφείων της Mercedes-Benz στη Βαρυμπόμπη.

Η προκήρυξη ανέφερε ότι υπήρξε απόπειρα στις 12 Ιανουαρίου 2014 για χτύπημα σε γερμανικό στόχο, επιχειρώντας να πλήξουν με ρουκέτα τις συγκεκριμένες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Το κείμενο της προκήρυξης

«Την Κυριακή 12-01-14 και ώρα περίπου 23.00 καταφέραμε να προσεγγίσουμε το στόχο χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί κι αυτή τη φορά προσπαθήσαμε να μην έχουμε μια επανάληψη της περσινής ατυχίας έξω από τα γραφεία της ΝΔ παρά το γεγονός ότι πλησιάσαμε αυτό το ενδεχόμενο. Και αυτό γιατί και η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας κατά των γραφείων της Mercedes απέτυχε και πάλι λόγω αστοχίας υλικού, όμως αυτή τη φορά επιστρατεύθηκε και η δεύτερη ρουκέτα που φέραμε μαζί μας και η οποία τελικά πυροδοτήθηκε κανονικά και διέγραψε την προσχεδιασμένη διαδρομή.

»Το γεγονός ότι ακόμα κι όταν γράφεται αυτό το κείμενο η επίθεσή μας αυτή δεν έχει γίνει – με οποιονδήποτε τρόπο – γνωστή στις διωκτικές αρχές και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας οδηγεί στα εξής συμπεράσματα: είτε έχει γίνει μια άθλια απόπειρα συγκάλυψης της ενέργειας (η οποία θα διαφανεί τις επόμενες μέρες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης) είτε λόγω δικής μας λανθασμένης επιλογής σημείου βολής (πιθανόν μακριά απ” το στόχο) η ρουκέτα δεν διένυσε την επιθυμητή απόσταση και βρίσκεται περιμετρικά των εγκαταστάσεων της Mercedes-Benz».

antitromokratiki600_120214

Άγνοια δηλώνουν στην εταιρεία

«Κανείς από την εταιρεία μας δεν αντελήφθη την εκτόξευση ρουκέτας εναντίον των γραφείων μας. Έχουμε ιδιωτική ασφάλεια μέσα στις εγκαταστάσεις μας που δεν αντελήφθη οποιαδήποτε περίεργη κίνηση εντός και εκτός κτιρίου» δήλωσε στο Βήμα στέλεχος της εταιρείας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι όλα τα έμαθαν για πρώτη φορά από το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. που τους ενημέρωσε σχετικά με την προκήρυξη.

antitromokratiki800_120214

(Visited 1 times, 1 visits today)
By