Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Συμπληρωματική απολογία για τους Μιχαλολιάκο-Λαγό-Παππά

Ενώ ζητήθηκε και η προφυλάκιση της βουλευτή Ελένης Ζαρούλια

xa-2

Για  συμπληρωματική κατάθεση και πιθανότατα για νέα αδικήματα καλούνται  να απολογηθού ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί με τους βουλευτές του κόμματος Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό, οι οποίοι κρατούνται από τον περασμένο Σεπτέμβριο για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Μεε τις σχετικές κλήσεις να έχουν αποσταλεί από το γραφείο των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου που ερευνούν την υπόθεση.

Η κλήση προς τους Μιχαλολιάκο και Λαγό από τις εφέτες ανακρίτριες Ι.Κλάπα-Μ.Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση, αφορά αυτή τη φορά στην κακουργηματική κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης ενώ ο Xρήστος Παππάς κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και για κατοχή όπλων σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον τους οι κατηγορούμενοι δεν θα ζητήσουν προθεσμία-όπως έχουν δικαίωμα εκ του νόμου- αλλά θα απολογηθούν την Παρασκευή.
Μετά την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας από τη Βουλή κλήση προς απολογία αναμένεται να λάβουν ο Ηλίας Κασιδιάρης για διακεκριμένη οπλοκατοχή καθώς και ο Νίκος Μίχος για το ίδιο αδίκημα αλλά και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, θέμα ωρών είναι η έκδοση βουλεύματος που θα αφορά στην ποινική μεταχείριση της Ελένης Ζαρούλια, λόγω της διαφωνίας που προέκυψε μετά την απολογία της μεταξύ των ανακριτριών και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου. Ο κ. Ντογιάκος ζήτησε την προφυλάκιση της βουλευτή ενώ οι κυρίες Κλάπα-Δημητροπούλου είχαν την άποψη ότι πρέπει να της επιβληθεί κατ΄οίκον περιορισμός και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Η εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο είναι να λυθεί γη διαφωνία υπέρ του εισαγγελέα, να οδηγηθεί δηλαδή η Ελένη Ζαρούλια στη φυλακή.

By