Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ TAP και ΔΕΣΦΑ

Για τη λειτουργία και συντήρηση του ελληνικού τμήματος του αγωγού

tap_eu_missing_linkΣυμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του TAP (Trans Adriatic Pipe-line) και του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) για τη λειτουργία και συντήρηση του ελληνικού τμήματος του αγωγού TAP υπεγράφη σήμερα μεταξύ των δύο πλευρών.

Σχετικές αναφορές έκανε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Γιώργος Παπαρσένος λέγοντας ότι ο ΔΕΣΦΑ ενδιαφέρεται να αναλάβει τη συντήρηση του αγωγού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία, όπως και για μετοχική συμμετοχή στον αγωγό.Η συμφωνία που υπεγράφη προβλέπει επίσης την επιθεώρηση των σημείων διασύνδεσης με το σύστημα αγωγών του ΔΕΣΦΑ για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού και της τεχνικής συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός ΤΑΡ θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα (Κήποι Έβρου) και θα καταλήγει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας και υποθαλάσσιου αγωγού στην Αδριατική. Η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ξεκινήσει το 2014 και η ολοκλήρωση το 2018. Ο TAP επελέγη πρόσφατα από την Κοινοπραξία του Shah Deniz στο Αζερμπαϊτζάν ως η βέλτιστη διαδρομή αγωγού για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By