Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Συνάντηση Παπούλια- Δένδια

«Στο επίκεντρο της συνάντησης τα «κόκκινα» δάνεια και οι επαφές Δένδια στο Βερολίνο»

nikos-dendias

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια καθώς και το ραντεβού που είχε ο υπουργός στο Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Σας βλέπω με αέρα Βερολίνου, κύριε Υπουργέ», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στο κ. Δένδια, με τον υπουργό να απαντά πως «Είχε κρύο, αλλά ήταν καλό το …εσωτερικό κλίμα».

Όσον αφορά στη συνάντηση που είχε με τον κ. Σόιμπλε, ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για «εξαιρετική διάθεση» από πλευράς του Γερμανού ΥΠΟΙΚ να βοηθήσει σε συγκεκριμένα θέματα που του έθεσε η ελληνική πλευρά.

«Θέλω να σας είμαι ειλικρινής: ήταν εξαιρετικά ευγενής και επίσης με εξαιρετική διάθεση να βοηθήσει σε συγκεκριμένα θέματα που του θέσαμε», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι στο θέμα της επιδότησης επιτοκίου των δανείων από ευρωπαϊκούς πόρους «προσφέρθηκε ο ίδιος να βοηθήσει, η γερμανική πλευρά, να το περάσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Μπράβο. Πηγαίνω και εγώ την επόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο, και άκουσα πολλά καλά γι’αυτό που προσπαθείτε να κάνετε για τα κόκκινα δάνεια και γι’ αυτό σας φώναξα να μάθω ποιες είναι αυτές οι ιδέες», είπε ο κ. Παπούλιας.

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας είπε πως πρόκειται για μια «ευτυχής συγκυρία», καθώς -όπως εξήγησε- «αφενός έχουμε ένα σύνολο ιδεών που μπορεί να βοηθήσει να λύσουμε ένα πρόβλημα που αποτελεί «καρκίνωμα», πολύ μεγάλη σειρά ανθρώπων και επιχειρήσεων είναι δεσμευμένοι από υποχρεώσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα να τις εκπληρώσουν και που με μια μικρή βοήθεια μπορούν να ξαναμπούν στην αγορά, να δημιουργήσουν απασχόληση και να βοηθήσουν την οικονομία να πάει μπροστά».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By