Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Συναντήσεις Τσίπρα με Τζάκρη – Γιαταγάνα

Άνοιγμα στους ανεξάρτητους βουλευτές

tzakriB

Άνοιγμα στους ανεξάρτητους βουλευτές κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με το βλέμμα στις διαδικασίες για την εκλογή του ΠτΔ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Τσίπρας, που προ ημερών σε κομματική εκδήλωση με τους γραμματείς νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ είχε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου για όσους μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι θα είναι απλά τα πράγματα με την προεδρική εκλογή, είχε σήμερα συνάντηση με την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητη Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ προ ημερών συναντήθηκε και με την πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ και νυν ανεξάρτητη Χρυσούλα Γιαταγάννα.

Αντικείμενο των δύο συναντήσεων, σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου, ήταν η συνεργασία εν όψει της δύσκολη πολιτικά συνέχειας και φυσικά των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Άλλωστε η πρώην εισαγγελέας, Χρυσούλα Γιαταγάνα δήλωσε μόλις προ ημερών ότι οι απόψεις της είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η κ. Τζάκρη, δικηγόρος, που διαγράφηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 11 Νοεμβρίου 2013 καθώς ψήφισε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της συγκυβέρνησης, για κάποιους έχει ήδη κλείσει θέση στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου στην Πέλλα.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Τζάκρη είναι έχει διατελέσει Αντινομάρχης Πέλλας και υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επί Γ. Παπανδρέου.

Η βουλευτής μετά την συνάντηση δήλωσε τα εξής:

«Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα ενώπιον ενός κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού αδιεξόδου, το οποίο κάθε μέρα που περνάει επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. Είναι υποχρέωση κάθε προοδευτικού βουλευτή να συμβάλει με τις δυνάμεις του στην άρση αυτού του αδιεξόδου. Στην συνάντησή μου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα συντάχτηκα ανεπιφύλακτα υπέρ της ανατροπής σε όλα τα επίπεδα που επιδιώκει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση. Γι’ αυτό τάσσομαι υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες με σκοπό την δημιουργία μιας νέας, ισχυρής, προοδευτικής κυβέρνησης, καθώς η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παρούσα Κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση στα αδιέξοδα της χώρας. Θεωρώ λοιπόν πατριωτικό καθήκον μου την ενίσχυση του προοδευτικού χώρου με σκοπό μια ευρεία, πλειοψηφική και αυτοδύναμη νίκη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By