Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Συνεργασία Κούβας – ΗΠΑ κατά του Έμπολα ζητά ο Φιντέλ Κάστρο

«Θα συνεργασθούμε ευχαρίστως με το αμερικανικό προσωπικό στην αποστολή αυτή»

ebola-outbreak

«Θα συνεργασθούμε ευχαρίστως με το αμερικανικό προσωπικό στην αποστολή αυτή», γράφει ο Φιντέλ Κάστρο στον άρθρο του υπό τον τίτλο «Η ώρα του χρέους» αναφορικά με την περίπτωση συνεργασίας Κούβας – ΗΠΑ για την αντιμετώπιση πιθανής επέκτασης της επιδημίας του Έμπολα στην Αμερικάνικη ήπειρο.

«Κατανοούμε όλοι ότι επιτελώντας αυτό το έργο στο υψηλότερο επίπεδο της προετοιμασίας και της αποτελεσματικότητας, θα μας επιτρέψει να προστατεύσουμε τον λαό μας και τους αδελφούς λαούς της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής, να αποφύγουμε την επιδημία που εισήχθη δυστυχώς στις ΗΠΑ και μπορεί να εξαπλωθεί», συμπληρώνει ο πρώην ηγέτης της Κούβας.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες και την πενία των μέσων που διαθέτει, η Κούβα βρίσκεται στην πρωτοπορία της εκστρατείας κατά του ιού Εμπολα, έχοντας στείλει την 1η Οκτωβρίου 165 ειδικούς του τομέα υγείας στην Αφρικής, οι οποίοι θα ενισχυθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο Φ. Κάστρο υπογραμμίζει ότι η απόφαση για την αποστολή των Κουβανών γιατρών στην Αφρική υπήρξε απόφαση δύσκολη, δυσκολότερη και από την απόφαση για την αποστολή στρατιωτών στην Αγκόλα (1976-1990).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By