Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Τη συνέχιση της απεργίας τους αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

giatroi686_281113

Το ΔΣ της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) του ΕΟΠΥΥ συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής για το θέμα των κινητοποιήσεων, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης για άμεση δρομολόγηση της κινητικότητας – διαθεσιμότητας στον Οργανισμό. Η πλειοψηφία των γιατρών συμφώνησε να συνεχιστεί η απεργία, αποσυνδέοντας την όμως από τον διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Το θέμα των μεταρρυθμίσεων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να μονοπωλήσει την συνάντηση των γιατρών με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά η οποία ορίστηκε για την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στο Μέγαρο Μαξίμου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας των γιατρών θα είναι ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλης Βλασταράκος καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου.

«Αναμένουμε από τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία» είχε πει χαρακτηριστικά την περασμένη Τρίτη ο κ. Βλασταράκος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου του ιατρικού κλάδου για τις κινητοποιήσεις αναφορικά με τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΙΣ είχε επικαλεστεί τους στενούς δεσμούς του Πρωθυπουργού με το… ιατρικό σώμα, που σύμφωνα με τον ίδιο, επιβάλλουν αυτή τη συνάντηση.

«Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στον χώρο της υγείας, καθώς είναι και ο ίδιος γιος γιατρού» ανέφερε ο κ. Βλασταράκος, επιχειρώντας να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά και τις τυχόν ευαισθησίες του Πρωθυπουργού για το λειτούργημα του Ιπποκράτη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By