Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ευρώπη είναι δέσμια της μνημονιακής συνταγής λιτότητας

Απάντηση στον πρόεδρο του Eurogroup από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Επίθεση στον Γέρουμ Ντάισενμπλουμ έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, μετά τη συνάντησή του με τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Δεν προκαλούν καμία έκπληξη ούτε οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, ούτε η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για την απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος. Η Ευρώπη είναι δέσμια της μνημονιακής συνταγής λιτότητας, που εξαθλιώνει τους λαούς και αποδομεί την Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση αποτελεί τον καλύτερο μαθητή του νεοφιλελευθερισμού της κ.Μέρκελ.

Πίσω, όμως, από τους αριθμούς και τις υποσχέσεις για μία λογιστικού τύπου μελλοντική οικονομική ανάκαμψη, βρίσκονται η εκτίναξη της ανεργίας και η πρωτοφανής ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Ο κ. Ντάισελμπλουμ θα μπορούσε σε μια σύντομη βόλτα του στους δρόμους της Αθήνας, να δει τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και τους αστέγους της και να αντιληφθεί ιδίοις όμμασι την «επιτυχία» του μνημονίου και τα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Οι τελευταίοι που μπορούν να διαβεβαιώσουν τον ελληνικό λαό για την έξοδο από την κρίση, είναι εκείνοι που μετατρέπουν τις χώρες του νότου σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες της Ευρώπης», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By