Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεπής με τις ανθρωποκτόνες μνημονιακές υποχρεώσεις ο Γεωργιάδης

 Oι αντικοινωνικές πολιτικές απειλούν το δικαίωμα της ζωής, σημειώνει η Κουμουνδούρου

fosphots.com | Alexandros Katsis
fosphots.com | Alexandros Katsis

Η αναξιοπιστία των δηλώσεων του υπουργού Υγείας δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές των εργαζομένων στην υγεία αλλά και των πολιτών που αναζητούν υγειονομική περίθαλψη, επισημαίνει η Κουμουνδούρου με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη.

Έχοντας ως μοναδική του αγωνία, προσθέτει,  να είναι συνεπής στις ανθρωποκτόνες μνημονιακές υποχρεώσεις τις οποίες υπηρετεί με υπερβάλλοντα ζήλο, ο κ. Γεωργιάδης ουσιαστικά επιβεβαίωσε το αλαλούμ που θα επικρατήσει στο δημόσιο σύστημα υγείας από το κλείσιμο των νοσοκομείων καταρχήν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Το δήθεν σχέδιο έκτακτης ανάγκης που περιγράφει, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μειώνει τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών νοσηλείας, αναβάλλει προγραμματισμένα χειρουργεία, περιορίζει τις εισαγωγές στα δημόσια νοσοκομεία, μετακινεί ασθενείς σε άγνωστη κατεύθυνση από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, επαναφέρει τα ράντζα ως βασική επιλογή νοσηλείας και θέτει έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό υγειονομικών σε διαθεσιμότητα – απόλυση με ένα γαϊτανάκι απροσδιόριστων μετακινήσεων.

Οι επικοινωνιακές φιοριτούρες για συνεργασία με τα στρατιωτικά νοσοκομεία, για βελτίωση της νοσοκομειακής περίθαλψης και για αύξηση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών έχουν ξανακουστεί από τους προκατόχους του κ.κ. Λοβέρδο, Λυκουρέντζο και Σαλμά κάθε φορά που ήθελαν να συγκαλύψουν το καταστροφικό τους έργο στο δημόσιο σύστημα υγείας, τονίζεται.

Οι αντικοινωνικές αυτές πολιτικές στο χώρο της υγείας, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ απειλούν ευθέως το δικαίωμα στη ζωή και πρέπει να ανατραπούν με τον κοινό αγώνα των υγειονομικών και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By