Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Σχόλιο Σκουρλέτη για το άρθρο του πρωθυπουργού

«Ο κ. Σαμαράς επιβεβαιώνει την απόλυτη πίστη του στις μνημονιακές πολιτικές»

Panos-Skourletis-570 (1)

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης κάνει ακόμη μια φορά δεικτικά σχόλια για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, στρέφοντας τα βέλη του στην συγκεκριμένη περίπτωση στο άρθρο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην εφημερίδα «Καθημερινή».

«Ο κ. Σαμαράς, με το σημερινό άρθρο του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» επιβεβαιώνει την απόλυτη πίστη του στις μνημονιακές πολιτικές», τονίζει ο εκπρόσωπος και προσθέτει ότι ο κ. Σαμαράς «παίρνει οριστικό διαζύγιο από την υπόθεση της διαπραγμάτευσης».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τον κ. Σαμαρά γιατί «υπεραμύνεται των μνημονιακών «μεταρρυθμίσεων» που οδήγησαν στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στην χωρίς προηγούμενο συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και έχουν αποκλείσει ένα μεγάλος μέρος της κοινωνίας από την πρόσβαση στα δημόσια αγαθά της υγείας και της εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας με προκλητικότητα πως όλα αυτά θα έπρεπε να τα είχαμε κάνει εδώ και τριάντα χρόνια». Σημειώνει επίσης ότι ο πρωθυπουργός επιχαίρει για τα σημάδια ανάκαμψης, υπερασπιζόμενος την πολιτική της ύφεσης που οδήγησε στη απώλεια του ενός τέταρτου του εισοδήματος της χώρας την τελευταία εξαετία.

Παράλληλα επισημαίνει ότι «για τον κ. Σαμαρά και τους ακραίους νεοφιλελευθέρους, οι πολιτικές που εκτίναξαν την ανεργία στα ύψη, που έφεραν τα λουκέτα στην αγορά και οδηγούν τους νέους στη μετανάστευση είναι οι αναγκαίες «μεταρρυθμίσεις» για να εμπεδωθεί το καθεστώς του μνημονίου».

Ο κ. Σκουρέτης προσθέτει ότι και για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία για τις πραγματικές του επιδιώξεις, ο σημερινός πρωθυπουργός, για άλλη μια φορά, με την τοποθέτησή του πως το χρέος είναι βιώσιμο, παίρνει οριστικό διαζύγιο από την υπόθεση της διαπραγμάτευσης.

Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «μπορεί ο ίδιος ο κ. Σαμαράς να μην το έχει συνειδητοποιήσει αλλά ο κόσμος γνωρίζει πως η σημερινή Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης φέρνει την υπογραφή του».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By