Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

ΣOΚ: Κλείνουν 100 καταστήματα της ΑΤΕ μέσα στον Αύγουστο

Οι ψίθυροι της αγοράς

Του Αντώνη Τάντουλου

yithiroi1Για τους εργαζόμενους της Αγροτικής Τράπεζας ο φετινός Αύγουστος δεν θα είναι μια ανέμελη περίοδος κατά την οποία και έστω και για λίγες μέρες μπορεί κάνεις να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματα.

Και τούτο διότι όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα πάντα με πηγές της αγοράς, η διοίκηση της Πειραιώς αξιοποιώντας την εαρινή ραστώνη σκοπεύει κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες περί τα 100  καταστήματα της ΑΤΕ μέσα στον επόμενο μήνα.

Με προφανή σκοπό να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον αρνητικό αντίκτυπο από το μαζικά λουκέτα και με άλλα λόγια θα επιδιώξει  να πιάσει την κοινωνία στον ύπνο.

Αν και η συγκεκριμένη τακτική του αιφνιδιασμού, σε χρονική συγκυρία, όπου τα αντανακλαστικά είναι υποτονικά, συνηθίζεται σε ανάλογες λεπτές καταστάσεις, εντούτοις δεν παύει να προκαλεί «ηθικού τύπου» προβληματισμό, συν του ότι μένει να διαφανεί η συνδρομή της εξέλιξης στον δείκτη ανεργίας της χώρας.

Ενώ αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον και η στάση που θα κρατήσει η Πειραιώς για το υπόλοιπο πολυάριθμο και επικαλυπτόμενο σε πολλές περιπτώσεις, δίκτυο των τριών ακόμη τραπεζών που απέκτησε πρόσφατα, δηλαδή της Millennium, την Κύπρου και την Λαϊκή.

[button href=»» size=»medium» textcolor=»#ffffff»][/button] [button href=»» size=»medium» textcolor=»#ffffff»][/button] [button href=»» size=»medium» textcolor=»#ffffff»][/button]

Intralot: Εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα ρευστότητας

Παράταση στην αναχρηματοδότηση υποχρεώσεων της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Intralot μέχρι τις 19 Ιουλίου ενώ υπενθυμίζεται πως έχουν προηγηθεί τρεις ακόμη παρατάσεις από τις 17 Ιουνίου όπου θα έπρεπε να έχουν πληρωθεί τα τοκοχρεολύσια.

Αυτό σημαίνει καταρχήν-και για να ξεκινήσουμε από το παρασκήνιο-πως τελικά επιβεβαιώνεται η άποψη της Moody’s που μόλις πριν λίγες μέρες είχε επισημάνει το πρόβλημα της ρευστότητας για την Intralot, συνέπεια  βεβαίως από το γεγονός ότι ο Όμιλος λίγο νωρίτερα δεν κατάφερε να εκδώσει ομολογιακό δάνειο 300 εκατ. ευρώ.

Όπως επίσης πως οι αναλυτές της Eurobank Χρηματιστηριακής θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά την επόμενη φορά που θα δώσουν σύσταση αγοράς για μια μετοχή που διαπραγματεύεται υπό αυτές τις συνθήκες.

Στην ουσία του  ζητήματος τώρα αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως οι διεθνείς επενδυτές εξακολουθούν να μην εμπιστεύονται το Ελληνικό οικονομικό περιβάλλον ενώ αξίζει να σημειωθεί πως o S&P προέβλεψε πρόσφατα πως μέχρι το 2017 θα έχουμε στην Ε.Ε. ρεκόρ χρεοκοπιών σε επίπεδο εταιρικών ομολόγων.

[button href=»» size=»medium» textcolor=»#ffffff»][/button] [button href=»» size=»medium» textcolor=»#ffffff»][/button] [button href=»» size=»medium» textcolor=»#ffffff»][/button]

Μυρίζει παιχνίδι «παλαιάς κοπής» στην Revoil

Μερικοί δεν βάζουν μυαλό και εξακολουθούν να πιστεύουν πως μπορούν να επαναλάβουν τα κόλπα της «φούσκας του 99».

Το σχόλιο αφορά την μετοχή της Revoil που εδώ και κάτι μέρες προκαλεί τα βλέμματα με την συμπεριφορά της και την ανοδική τάση που διατηρεί. Ταυτόχρονα για τους κάπως πιο έμπειρους το «βάθος» της μετοχής ή αλλιώς οι στημένες εντολές σε όλα τα επίπεδα, αποτελούν σαφείς ενδείξεις από άτυπο market making.

Βέβαια αυτό αποτελεί την μισή μόνο ερμηνεία, η άλλη μισή δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί ακόμη μια και πρέπει να δούμε πως θα… τελειώσει το έργο.

Διότι αυτά τα κόλπα έχουν συνήθως και ένα σκοπό. Αν ο σκοπός έχει να κάνει με την βελτίωση της αποτίμησης και μόνο και εν πάσει περιπτώσει έχουμε να κάνουμε με ένα μικρού βεληνεκούς παιχνιδάκι, πάει καλά.

Υπάρχει όμως και η πιθανότητα όλα αυτά να γίνονται με στόχο την «διανομή» μετοχών, ή αλλιώς με το γνωστό στην Χρηματιστηριακή πιάτσα ως «ξεφόρτωμα». Σε αυτή δε την περίπτωση στο τέλος συνήθως η αγορά μιλά για το σε ποιον έμεινε ο μουτζούρης.

[button href=»» size=»medium» textcolor=»#ffffff»][/button] [button href=»» size=»medium» textcolor=»#ffffff»][/button] [button href=»» size=»medium» textcolor=»#ffffff»][/button]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By