Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Τέο Βάιγκελ: Πρόωρο το σινιάλο στις αγορές από τον Σαμαρά

«Όταν δίνεις πολύ πρόωρα σινιάλα έρχεται αμέσως η αρνητική αντίδραση των αγορών και τα καταστρέφει όλα»

teo vaigel

Ο πρώην Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Τέο Βάιγκελ μιλώντας την Πέμπτη στη Γερμανική Εταιρεία Εξωτερικής Πολιτικής DGPA στο Βερολίνο τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έδωσε πρόωρο σήμα στις αγορές.

Κληθείς να σχολιάσει και την περίπτωση της Ελλάδας στη γενικότερη συζήτηση γύρω από το ευρώ και το κατά πόσο το κοινό νόμισμα διχάζει την Ευρώπη, ο πρώην υπουργός αν και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες προέβη η Ελλάδα κατέκρινε την πρόωρη ενέργεια του Έλληνα πρωθυπουργού να δηλώσει την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», ο Βάιγκελ τόνισε ότι «ο τουρισμός αποδείχθηκε ευλογία για την Ελλάδα τα δυο τελευταία χρόνια και αυτό, μεταξύ άλλων, της επέτρεψε να επιτύχει και ένα αξιόλογο πρωτογενές πλεόνασμα«.

Αλλά, όπως πρόσθεσε, «όταν ωστόσο δίνει κανείς πολύ πρόωρα σινιάλα, ότι θα απεξαρτηθεί από τους εταίρους, όπως το έκανε πριν μερικές εβδομάδες ο Έλληνας πρωθυπουργός, τότε έρχεται αμέσως η αρνητική αντίδραση των αγορών και τα καταστρέφει όλα. Γι” αυτό και πρέπει κανείς να το σκεφθεί πολλές φορές, προτού κάνει κανείς τέτοιου είδους εξαγγελίες«.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By