Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Ταϊλάνδη: «Αναβολή εκλογών εξαιτίας των αιματηρών διαδηλώσεων»

Επιπλέον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίσθηκαν σε επίθεση με χειροβομβίδες που σημειώθηκε σήμερα στην Μπανγκόκ

Thailand-Protest-660x363

Την αναβολή των βουλευτικών εκλογών ζήτησε σήμερα η εκλογική επιτροπή της Ταϊλάνδης, που είναι προγραμματισμένες για τις 20 Ιουλίου, εξαιτίας των διαδηλώσεων που εξακολουθούν να συγκλονίζουν το βασίλειο.

«Οι εκλογές της 20ης Ιουλίου δεν είναι πλέον δυνατό να διεξαχθούν. Πρέπει να αναβληθούν», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο γενικός γραμματέας της επιτροπής Πουσόνγκ Νουτραουόνγκ, λίγο μετά την εισβολή διαδηλωτών στο κτίριο όπου διεξαγόταν μια συνεδρίαση ανάμεσα στην εκλογική επιτροπή και την κυβέρνηση σχετικά με τη διοργάνωση της ψηφοφορίας.

Οι διαδηλωτές υποχρέωσαν τον ασκούντα χρέη πρωθυπουργού Νιουαταμρόνγκ Μπουνσονγκφαϊζάν να διαφύγει από τη συνεδρίαση.

Επιπλέον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίσθηκαν σε επίθεση με χειροβομβίδες που σημειώθηκε σήμερα στην Μπανγκόκ, σε καταυλισμό αντιπολιτευομένων, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για νέες βιαιότητες στη χώρα.

Τα Κόκκινα Πουκάμισα, ένα ισχυρό κίνημα που συνασπίζει τους οπαδούς της κυβέρνησης, οι οποίοι είναι πολυάριθμοι μεταξύ του αγροτικού πληθυσμού στις βόρειες και τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας, προειδοποίησαν την αντιπολίτευση για εμφύλιο πόλεμο, αν επιμείνει στη βούλησή της να ανατρέψει ό,τι απομένει από την κυβέρνηση μετά την καθαίρεση της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα και να εμποδίσει τη διεξαγωγή των εκλογών.

By